Stap 1 van 2

50%
  • Start direct uw aanvraag

    Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
  • Snel een voorstel
    Zeer
    flexibel
    Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Wat is een bedrijfsfinanciering?

Voor uw onderneming kan het afsluiten van een bedrijfsfinanciering handig zijn. Hiermee kunt u uw cashflow op gang houden, uitbreiden of innoveren. Bijvoorbeeld door de aankoop van voorraden, of van bedrijfsauto’s of zelfs een bedrijfspand. Er is niet één soort bedrijfsfinanciering. Hierom is het aan te raden dat u zich verdiept in welke soorten financieringen er zijn. Op die manier komt u erachter welke financiering het beste bij uw bedrijf past. Naast dat er verschillende soorten financieringen zijn, zijn er ook verschillende soorten bedrijven. De ene financiering is bijvoorbeeld perfect voor het ene bedrijf, maar zou voor uw bedrijf voor problemen kunnen zorgen.

Atlantis Financiers is een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

U kunt, wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000, middels het formulier hiernaast een financieringsaanvraag indienen. Er wordt doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Financieringssoorten

Er zijn, zoals eerdergenoemd, verschillende soorten bedrijfsfinanciering. Daarnaast zijn er verschillende benamingen voor een bedrijfsfinanciering. Zo wordt het ook wel een bedrijfslening, een zakelijke lening of een zakelijk krediet genoemd.

Om te beginnen is er de investeringsfinanciering. Met deze financiering kunt u investeringen doen in uw onderneming. Wanneer u het maximale uit uw bedrijf wilt halen, is het noodzakelijk om te investeren in uw bedrijf. Door bijvoorbeeld voorraden aan te kopen, te investeren in bedrijfsauto’s of door een bedrijfspand aan te schaffen. Met een bedrijfspand en bedrijfsauto’s straalt u echt iets uit, zodat (potentiële) klanten kunnen zien dat u een serieuze onderneming heeft.

Daarnaast is er de innovatiefinanciering. Deze financiering is voor ondernemers die een innovatief idee hebben, maar niet over de financiële middelen beschikken om hier iets mee te doen. Alleen projecten die in technisch of klinisch opzicht vernieuwend zijn, komen in aanmerking voor deze lening.

Een andere optie is het Impuls Krediet van Atlantis Financiers. Hierbij krijgt u financiering op basis van facturen. Wij geven een maximale dekking en financieren tot 100% van uw openstaande facturen. Zowel in Nederland als in het buitenland.

Aanvragen

Bijna alle ondernemers kunnen een bedrijfsfinanciering afsluiten. Hiervoor gelden geen specifieke voorwaarden voor wat voor ondernemer u bent of in welke branche u werkzaam dient te zijn.

Bij Atlantis Financiers is de belangrijkste voorwaarde dat u een minimale jaaromzet van €250.000 per jaar moet hebben. Als u hieraan voldoet, kunt u via het formulier bovenaan deze pagina een financieringsaanvraag indienen.

Het is belangrijk dat u het risico bij de kredietverstrekker zoveel mogelijk wegneemt. Zo heeft u namelijk een grotere kans op een financiering, en is er een kans op een zo laag mogelijke rente. U zorgt ervoor dat de kredietverstrekker zo min mogelijk risico loopt door uw jaarcijfers te laten zien en een prognose heeft voor de toekomst. Ook moet u een plan hebben over waar u het geld voor gaat gebruiken en wat u hiermee wilt bereiken. Als u dit allemaal in orde heeft gemaakt, en u kunt aantonen dat de kredietverstrekker geen groot risico loopt, kunt u in de meeste gevallen een financiering krijgen.

Kosten

Een lening is nooit gratis. Hier zijn altijd kosten aan verbonden. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt er gekeken naar uw omzet, maar ook naar de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen.

Houd er rekening mee dat er bijna altijd een minimaal bedrag is dat u dient te lenen, omdat de kredietverstrekker ten eerste kosten maakt om u de financiering te kunnen verstrekken en ten tweede omdat de kredietverstrekker altijd een risico loopt. Hoe klein dit risico ook is, het is er wel degelijk.

Daarnaast is er ook een bedrag dat u maximaal kunt lenen. Dit is afhankelijk van uw omzet, omdat u het geleende bedrag natuurlijk ook terug moet kunnen betalen. Door verantwoord en dus niet te veel te lenen, vergroot u de kans op het op tijd terugbetalen van het geleende bedrag.

U moet sowieso rekening houden met kosten voor afsluitprovisie, de maandelijkse rente, rentevast premie, (extra) aflossen van de lening en het oversluiten van de lening.

Atlantis Financiers kan u helpen

Wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000 en met een financieringsbehoefte, bent u bij Atlantis Financiers aan het juiste adres. Wij zijn een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

Wanneer u een financiering wilt, kunt u via onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen. Wanneer wij deze correct en compleet hebben ontvangen, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Wij verstrekken alleen zakelijke leningen. Wanneer u niet aan de omzeteis voldoet, kunnen we u helaas niet verder helpen.