Stap 1 van 2

50%
  • Start direct uw aanvraag

    Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
  • Snel een voorstel
    Zeer
    flexibel
    Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Waarom bedrijfsinformatie opvragen?

Voordat u een bedrijf als klant aanneemt, is het van belang om bedrijfsinformatie te hebben. Bedrijfsinformatie is alle informatie over een bedrijf. Dus wie er aan de top staat, met wie u direct te maken heeft en wat de kredietwaardigheid van het desbetreffende bedrijf is. Door deze informatie kunt u risico’s verkleinen, en vaak grotendeels vermijden. Bedrijfsinformatie is echter niet bindend. Wanneer een bedrijf dus niet kredietwaardig is, kunt u er nog steeds zaken mee doen als u dat wilt.

Atlantis Financiers is een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

U kunt, wanneer u ondernemer bent en een minimale jaaromzet van €250.000 heeft, middels het formulier hiernaast een financieringsaanvraag indienen. Er wordt doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Risico verkleinen

Wanneer u bedrijfsinformatie opvraagt voordat u iemand accepteert als klant, verkleint u het risico dat u loopt. Wanneer iemand namelijk kredietwaardig is, is er een minder grote kans op het niet-nakomen van betalingsverplichtingen. Wanneer iemand kredietwaardig is, is deze persoon financieel gezond en komt zijn of haar betalingsverplichtingen na. Dat is opzichzelfstaand al positief, maar het zorgt er ook voor dat u makkelijker een lening kunt verkrijgen dan wanneer u niet kredietwaardig bent. Het tegenovergestelde geldt natuurlijk ook.

Voor een bedrijf betekent het dat er makkelijker zakengedaan kan worden, omdat u een minder groot risico vormt dan wanneer uw bedrijf niet kredietwaardig zou zijn. Daardoor kunt u eventueel bij uw leverancier, voorraad op krediet afnemen. Dit wordt ook wel een leverancierskrediet genoemd. Ook kunt u bij een kredietverstrekker makkelijker aan een krediet komen als u kredietwaardig bent dan wanneer u dit niet bent.

Met kredietwaardigheid kan ook gemeten worden hoe het met de economie gaat. De kredietwaardigheid van bedrijven als totaal, zegt namelijk iets over de economie. Als bij alle bedrijven de kredietwaardigheid afneemt, kan het minder goed gaan met de economie. Maar als bij alle bedrijven de kredietwaardigheid toeneemt, gaat het juist beter met de economie. Kredietwaardigheid geeft dus niet alleen de financiële gezondheid weer van een persoon of bedrijf, maar ook van een land.

Waarom is kredietwaardigheid zo belangrijk?

Zoals eerdergenoemd geeft kredietwaardigheid de financiële gezondheid van een persoon of bedrijf aan. Wanneer u dus kredietwaardig bent, bent u financieel gezond. Dit betekent dat u uw betalingsverplichtingen netjes nakomt. Dat is opzichzelfstaand al positief, maar het zorgt er ook voor dat u makkelijker een lening kunt verkrijgen dan wanneer u niet kredietwaardig bent. Het tegenovergestelde geldt natuurlijk ook.

Voor een bedrijf betekent het dat er makkelijker zaken gedaan kan worden, omdat u een minder groot risico vormt dan wanneer uw bedrijf niet kredietwaardig zou zijn. Daardoor kunt u eventueel bij uw leverancier, voorraad op krediet afnemen. Dit wordt ook wel een leverancierskrediet genoemd. Ook kunt u bij een kredietverstrekker makkelijker aan een krediet komen als u kredietwaardig bent dan wanneer u dit niet bent.

Met kredietwaardigheid kan ook gemeten worden hoe het met de economie gaat. De kredietwaardigheid van bedrijven als totaal, zegt namelijk iets over de economie. Als bij alle bedrijven de kredietwaardigheid afneemt, kan het minder goed gaan met de economie. Maar als bij alle bedrijven de kredietwaardigheid toeneemt, gaat het juist beter met de economie. Kredietwaardigheid geeft dus niet alleen de financiële gezondheid weer van een persoon of bedrijf, maar ook van een land.

Hoe wordt het gemeten?

Kredietwaardigheid wordt gemeten door een groot aantal financiële gegevens te combineren. Deze gegevens worden uitgedrukt in de letters A t/m D, waarbij A staat voor zeer kredietwaardig en D staat voor geen enkele kredietwaardigheid. Hoe uw score is, hangt dus af van uw kredietwaardigheid. Hoe beter u uw betalingsverplichtingen nakomt, hoe beter uw kredietwaardigheid is.

Over het algemeen is het zo dat hoe gezonder het bedrijf is, hoe hoger de kredietwaardigheid is. De financiële gezondheid wordt afgeleid van verschillende dingen, zoals de cashflow. Is de cashflow voldoende om aan lopende verplichtingen te voldoen?

Ook wordt gekeken naar hoe groot uw schuld is ten opzichte van uw eigen vermogen. En er wordt natuurlijk naar uw betaalgedrag gekeken. Heeft u in het verleden betalingsachterstanden gehad? Dit heeft een negatieve invloed op uw creditscore.

Wanneer u uw betalingsverplichtingen netjes op tijd nakomt, en dus geen betalingsachterstand hebt, heeft dit een positieve invloed op uw kredietwaardigheid. Ook wanneer u geen openstaande schulden hebt, zorgt dit ervoor dat uw score positief wordt beïnvloed.

Atlantis Financiers kan u helpen

Wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000 en met een financieringsbehoefte, bent u bij Atlantis Financiers aan het juiste adres. Wij zijn een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

Wanneer u een financiering wilt, kunt u via onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen. Wanneer wij deze correct en compleet hebben ontvangen, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Wij verstrekken alleen zakelijke leningen. Wanneer u niet aan de omzeteis voldoet, kunnen we u helaas niet verder helpen.