Stap 1 van 2

50%
  • Start direct uw aanvraag

    Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
  • Snel een voorstel
    Zeer
    flexibel
    Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Wat is een bedrijfslening?

Wanneer u ondernemer bent, zijn er veel redenen waarvoor u een bedrijfslening moet afsluiten. Bijvoorbeeld als u van start wilt gaan, hebt u kapitaal nodig om uw bedrijf van de grond te krijgen. Maar ook als u al langer ondernemer bent, zijn er verschillende redenen voor het afsluiten van een bedrijfskrediet. Bijvoorbeeld voor het aankopen van voorraden, cashflow op gang houden of voor het doen van investeringen.

Atlantis Financiers is een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

U kunt, wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000, middels het formulier hiernaast een financieringsaanvraag indienen. Er wordt doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Verschillende soorten leningen

Een lening voor een bedrijf wordt ook wel een zakelijke lening, zakelijk krediet of een bedrijfslening genoemd. Er is niet één soort bedrijfslening, er zijn verschillende soorten. Het is afhankelijk van uw bedrijf en uw doelen welke bedrijfslening het beste bij u, uw bedrijf en uw doelen past.

Zo is er een krediet speciaal voor startende ondernemers. Dit heet het starterskrediet. Deze lening is te verkrijgen bij het UWV, maar het hebben van een uitkering is hiervoor niet noodzakelijk. Er zijn twee manieren om deze lening af te sluiten. Bij de eerste manier staat het UWV borg voor u. op die manier kunt u het krediet aanvragen bij een bank. Wanneer dit niet lukt, maar het UWV wil nog steeds borg staan voor u, kunt u de lening ook bij het UWV verkrijgen.

Factoring is een andere vorm van bedrijfslening waar u gebruik van zou kunnen maken. Hierbij draagt u (een deel van) uw debiteurenbeheer over aan een externe partij. Deze partij is de factormaatschappij. U krijgt, in ruil voor een klein bedrag, bevoorschotting op uw openstaande facturen. Binnen factoring zijn er nog verschillende varianten. Zo is er Reverse Factoring, American Factoring en Traditionele Factoring. Hierbij is het van belang dat u zich verdiept in de verschillende vormen, zodat u weet welke vorm het beste bij u, uw bedrijf en uw plannen past.

Naast de twee bovengenoemde opties is er ook nog het innovatiekrediet, het seizoenskrediet, het investeringskrediet en het duurzaamheidskrediet. Er is dus genoeg keuze uit een bedrijfslening voor uw onderneming, of u nu startende ondernemer bent of al een bestaand bedrijf heeft.

Aanvragen bedrijfslening

Voor een bedrijfslening gelden geen specifieke voorwaarden wanneer het aankomt op wat voor ondernemer u bent of in welke branche u werkzaam bent. Bijna alle ondernemers kunnen hierdoor een bedrijfslening afsluiten.

Het zo veel mogelijk verkleinen van het risico dat de kredietverstrekker loopt, is het belangrijkste bij het aanvragen van een bedrijfslening. Zorg er dus voor dat u goed op papier heeft wat u met het geld wilt bereiken, wat de prognose voor de toekomst is en wat uw omzet is. De geldverstrekker moet weten wat er te verwachten is. Zorg er daarom voor dat u een marktonderzoek hebt gedaan en dat u uw ondernemingsplan goed hebt uitgeschreven. Bovendien kunt u hiermee onderbouwen dat u het geld kunt terugbetalen. Cijfers zijn op deze manier geen vereiste, waardoor u mogelijk toch aan een bedrijfslening kunt komen.

Wanneer er heel veel eisen en voorwaarden zijn waar u aan moet voldoen, is dat natuurlijk ook niet prettig. Bovendien heeft u op die manier meer kans om in de problemen te raken, omdat u door het bomen het bos niet meer kunt zien en niet precies weet aan welke voorwaarden u zich moet houden. Wanneer alles voor u duidelijk en transparant is, weet u waar u aan moet voldoen. Zo weet u wat u wanneer moet betalen, zodat de kans op een betalingsachterstand nihil is. Bovendien zorgen duidelijke afspraken ervoor dat uw geldverstrekker ook weet waar hij of zij aan toe is.

Kosten bedrijfslening

Aan een bedrijfslening zijn, zoals bij elke lening, kosten verbonden. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van wat voor lening u afsluit, wat uw omzet is en natuurlijk hoeveel u wenst te lenen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van maatwerk, waardoor er over dingen als de rente die u moet betalen, hoeveel u kunt lenen en in hoeveel termijnen u moet terugbetalen, nog niets kan worden gezegd. Een bedrijfslening kunt u online berekenen. Vaak is er sprake van een minimaal te lenen bedrag. Dit omdat de geldverstrekker kosten maakt om het geld aan u te kunnen uitlenen. Deze kosten moeten uiteraard gedekt worden.

Er is vaak ook sprake van een maximaal te lenen bedrag. Dit maximum is afhankelijk van verschillende factoren. Ook hierbij speelt mee wat voor lening u wilt, hoeveel u wilt lenen en wat uw omzet is. Hoe kleiner het risico dat de geldverstrekker loopt, hoe groter de kans op een lening.

U moet bij het afsluiten van een bedrijfskrediet sowieso rekening houden met de volgende kosten:
– Afsluitprovisie
Dit is het geld dat u aan uw adviseur of tussenpersoon moet betalen voor het afsluiten van de lening
– Maandelijkse rente
Over elke lening wordt rente betaalt, dus ook over een zakelijke lening. Hoe hoog de rentekosten zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de hoogte van uw bedrijfslening, wat voor lening het betreft en waar u deze hebt afgesloten. De rente is een vergoeding voor de verstrekker van de lening voor uw bedrijf.

Als u een zo laag mogelijke rente wilt, is het van belang het risico voor de geldleningverstrekker zo veel mogelijk weg te nemen. Als uw cijfers en prognose er goed uit zien, heeft u meer kans op niet alleen een bedrijfslening, maar een bedrijfslening met een zo laag mogelijke rente.

Naast de twee bovengenoemde kosten, dient u ook rekening te houden met de volgende kosten: rentevast premie, (extra) aflossen van de lening en oversluiten van de lening.

Atlantis Financiers kan u helpen

Wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000 en met een financieringsbehoefte, bent u bij Atlantis Financiers aan het juiste adres. Wij zijn een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

Wanneer u een financiering wilt, kunt u via onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen. Wanneer wij deze correct en compleet hebben ontvangen, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Wij verstrekken alleen zakelijke leningen. Wanneer u niet aan de omzeteis voldoet, kunnen we u helaas niet verder helpen.