Stap 1 van 2

50%
  • Start direct uw aanvraag

    Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
  • Snel een voorstel
    Zeer
    flexibel
    Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Wat is het zakelijk financieren van een bedrijfspand?

Wanneer u ondernemer bent, kan het een idee zijn om uw bedrijf in een bedrijfspand te vestigen. Op die manier kunt u klanten ontvangen, en een bedrijfspand heeft een bepaalde uitstraling. Daarnaast zorgt een bedrijfspand ervoor dat het makkelijker is om personeel aan te nemen, mocht u hier behoefte aan hebben. Maar de aanschaf van een bedrijfspand gaat niet zomaar. In dit artikel leest u waar u rekening mee moet houden met betrekking tot het zakelijk financieren van een bedrijfspand.

Atlantis Financiers is een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

U kunt, wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000, middels het formulier hiernaast een financieringsaanvraag indienen. Er wordt doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Wat voor hypotheek is een bedrijfshypotheek?

Voor het zakelijk financieren van een bedrijfspand wordt een bedrijfshypotheek gebruikt. Hiermee kunt u een bedrijfspand aanschaffen. Een bedrijfshypotheek is een lineaire hypotheek, wat inhoudt dat u elke maand hetzelfde bedrag moet aflossen. De hypotheek wordt op die manier dus gelijkmatig afgelost. Het bedrag dat u elke maand moet aflossen, hangt af van de hoogte van de hoofdsom en de looptijd van de hypotheek.

Doordat u elke maand hetzelfde bedrag aflost, neemt de schuld elke maand af. En doordat uw hypotheekschuld elke maand afneemt, neemt ook de hypotheekrente die u gedurende de looptijd moet betalen, af. U moet namelijk rente betalen over de resterende schuld. Omdat de hypotheekschuld elke maand kleiner wordt, hoeft u elke maand minder rente te betalen. Maar dit betekent ook dat uw fiscale voordeel minder wordt naarmate de looptijd verstrijkt. In het begin is er veel renteaftrek, daarna wordt dit minder. U kunt kiezen voor een vaste of een variabele rente.

Een bedrijfshypotheek heeft over het algemeen een looptijd van ongeveer 25 jaar. Er geldt een looptijd van ongeveer 10 jaar bij verbouwingen. Houd er rekening mee dat meespeelt in hoever u de investering af kunt schrijven. De looptijd is dus afgestemd op het investeringsdoel en de afschrijving. Houd er rekening mee dat er bij sommige kredietverstrekkers sprake is van verplicht eigen inbreng. Dit is meestal een percentage van minstens 30%.

Ondernemerskrediet

Atlantis Financiers biedt geen bedrijfshypotheek, maar wel een ondernemerskrediet. Hiermee kunt u snel en verantwoord investeren. In samenwerking met u zorgen we voor een passend krediet, welke u kunt aflossen op het moment dat u uitkomt. Rendeert de investering sneller dan verwacht of heeft u meer tijd nodig? In samenspraak zorgen we ervoor dat het bedrijfskrediet geheel op uw wensen is afgestemd. Wij bieden hierin maximale flexibiliteit.

Dit krediet is snel af te sluiten. Daarnaast wordt dit krediet aangeboden tegen de laagste rente. Het belangrijkste kenmerk van dit krediet is hoe flexibel het is. Samen met onze adviseur wordt gekeken naar hoe het krediet bij u past en wat er aangepast zou kunnen worden, zodat we samen tot een krediet komen dat perfect aansluit bij uw bedrijf en uw wensen.

Het minimaal te lenen bedrag bij dit krediet, bedraagt €5.000. Daarnaast is het goed om te weten dat wij een omzeteis hanteren van €250.000. U kunt zelf via bovenstaand formulier, of via onderstaande knop, een financieringsaanvraag indienen. Het is het handigst als u dit zelf via de site doet, omdat in het aanvraagformulier wordt gevraagd naar alle informatie die we nodig hebben om te kunnen beoordelen of wij u verder kunnen helpen.

Rente

Over elk krediet moet u rente betalen, dus ook over een bedrijfshypotheek of over een ondernemerskrediet. Omdat we bij Atlantis Financiers gebruik maken van maatwerk, kan er nu nog geen uitspraak worden gedaan over een aantal zaken. Het rentepercentage is daar een van. Dit is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Ook hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Er wordt gekeken naar uw bedrijf, de geschiedenis, hoeveel omzet u draait, hoeveel u wilt lenen, wat u wilt bereiken en de toekomstprognose. Aanvragen van een bedrijfskrediet kan via onderstaande knop of middels het formulier bovenaan deze pagina.

Atlantis Financiers kan u helpen

Wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000 en met een financieringsbehoefte, bent u bij Atlantis Financiers aan het juiste adres. Wij zijn een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

Wanneer u een financiering wilt, kunt u via onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen. Wanneer wij deze correct en compleet hebben ontvangen, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Wij verstrekken alleen zakelijke leningen. Wanneer u niet aan de omzeteis voldoet, kunnen we u helaas niet verder helpen.