Stap 1 van 2

50%
 • Start direct uw aanvraag

  Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
 • Snel een voorstel
  Zeer
  flexibel
  Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Wat is factoring?

Factoring is een alternatieve financiering waarmee u direct uw geldstroom kunt verbeteren. Deze directe verbetering van uw geldstroom, komt omdat u bij factoring direct uw openstaande facturen uitbetaald krijgt. Wachten op de uitbetaling van uw debiteuren is hierdoor verleden tijd. Het percentage dat u uitgekeerd krijgt over uw facturen is afhankelijk van de factoringmaatschappij. Doordat u gelijk beschikt over uw geld, kunt u uw onderneming ook weer sneller laten groeien.

Factoring betekenis

De precieze definitie van factoring is als volgt: “Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Een ondernemer draagt zijn facturatie en debiteurenrisico over aan een factoringmaatschappij. In ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf ontvangt de ondernemer direct zijn geld. U hoeft dus nooit te wachten totdat uw facturen betaald worden.” Atlantis Financiers belooft u onder andere, dat uw geld binnen 2 dagen op uw rekening staat en dat u tot 99% van de factuur direct wordt uitbetaald. Het exacte financieringspercentage hangt af van uw zakelijke situatie.

Soorten factoring

Factoring wordt in verschillende vormen aangeboden. De drie belangrijkste en meest gebruikte zijn Traditionele Factoring, American Factoring en Reverse factoring. Bij Traditionele Factoring wordt uw gehele debiteurenportefeuille overgenomen door de factoringmaatschappij. U stuurt dus al uw openstaande facturen op, en zal over al deze facturen een financiering ontvangen. Uw debiteurenbeheer wordt hierbij volledig overgenomen, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw debiteuren.

Bij American Factoring betaal je de kosten per factuur. Deze financieringsvorm is flexibel, doordat u zelf kan bepalen welke facturen u aanlevert aan uw factoringmaatschappij. Hierbij heeft u de mogelijkheid om uw debiteurenbeheer af te staan en dus, net als bij Traditionele Factoring, al uw aandacht te vestigen op de groei van uw onderneming.

Supply Chain Finance, ook wel Reverse Factoring genoemd, is een verzamelbegrip voor verschillende financieringsoplossingen om de beschikbaarheid en kosten van werkkapitaal binnen een afnemer-leveranciers relatie te optimaliseren. Met Reverse Factoring, geschikt voor grote bedrijven met hoge inkoopvolumes, kan er extra liquiditeit in de keten worden gecreëerd.

Debiteurenbeheer

Als eigenaar van een onderneming bent u druk met het bijhouden van het debiteurenbeheer. U moet doorlopend in de gaten houden wat de stand is van de openstaande facturen. Mochten uw debiteuren niet betalen, moet u ervoor zorgen dat deze toch gaan betalen en onderneemt u dus actie richting uw debiteuren. Dit actie ondernemen kan op verschillende manieren. Zo kunt u mailtjes sturen, telefoneren ter herinnering of aanmaning. In enkele gevallen kan het zo ver gaan, dat er een faillissement voor uw debiteur dient aangevraagd te worden.

Het debiteurenbeheer is een belangrijk onderdeel van uw ondernemerschap. U moet hier aandachtig mee bezig zijn, anders loopt u het risico op dat uw klanten ook lakser om zullen gaan met het vooraf afgesproken debiteurentermijn. Zij zullen doorhebben dat er geen consequenties aan het later betalen van uw facturen vastzitten, waardoor zij het betaalmoment steeds verder zullen doorschuiven naar achteren. Dit zou zelfs zo uit de hand kunnen lopen dat u uw eigen faillissement zou moeten aanvragen. Mocht u doorhebben dat u zelf te weinig tijd heeft voor het goed uitvoeren van het debiteurenbeheer, dan zou het uitbesteden van het debiteuren een goede oplossing kunnen zijn. Atlantis Financiers biedt u een overname van het debiteurenbeheer aan wanneer u zich laat financieren middels factoring.

Werkwijze

Atlantis Financier biedt ook financiering middels factoring aan. Hiervoor wordt een bepaalde werkwijze gehanteerd. Deze wordt in het kort hieronder uitgelegd.

 1. Facturatie
  U stelt uw factuur zoals gewoonlijk op, maar in plaats van uw eigen rekeningnummer vermeldt u het rekeningnummer van Atlantis Financiers. U stuurt de factuur naar uw klant en in kopie naar Atlantis Financiers.
 2. Betaling
  Atlantis Financiers verwerkt de factuur en neemt (na overleg met u) nog contact op met uw klant. Hierna volgt de betaling aan u door Atlantis Financiers van het vooraf afgesproken percentage.
 3. Debiteurenbeheer
  Tussen het verzenden van de factuur en de uiteindelijke betaling zal Atlantis Financiers het debiteurenbeheer verzorgen. U hoeft dus geen kostbare tijd te besteden aan het herinneren van uw klanten.
 4. Betaling debiteur
  Uw klant voldoet de betaling van de door u verzonden factuur/facturen aan Atlantis Financiers. Wij verwerken dat in uw online omgeving zodat u inzicht heeft op de ontvangen betalingen.
 5. Uitbetaling restant
  U heeft na betaling door uw klant recht op een restant. Dit restant zal door Atlantis Financiers aan u worden overgemaakt.

Factoring bij Atlantis Financiers

Atlantis Financiers biedt u drie verschillende vormen factoring. Wij beschikken over Traditionele Factoring, American Factoring en Reverse Factoring. Ook bieden wij Impuls Krediet aan, wat in sommige punten gelijk is aan factoring. Mocht u interesse hebben in factoring of een andere financieringsvorm, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze adviseur, of vrijblijvend een offerte aanvragen.