Stap 1 van 2

50%
 • Start direct uw aanvraag

  Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
 • Snel een voorstel
  Zeer
  flexibel
  Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Facturen snel betaald krijgen

U als ondernemer ervaart het vast geregeld. Een debiteur die de openstaande facturen maar niet betaalt. Een manier vinden om uw facturen dan toch sneller betaald te krijgen zou dan een uitkomst zijn.

Alle eigenaren van een bedrijf zijn afhankelijk van de betalingstermijn die hun debiteuren hanteren. Ondanks dat u snel de factuur verzendt, hanteert uw debiteur een veel langer betalingstermijn. Het kan zelfs zo zijn dat ondanks een vooraf afgesproken termijn, de debiteur nog steeds veel later betaalt. Dit kan veel irritatie bij u opbrengen en u kunt door dit soort debiteuren zelfs in de financiële moeilijkheid komen.

Handige tips voor factureren

Onderstaande tips kunnen als vanzelfsprekend gezien worden als u uw facturen snel betaald wil krijgen. Toch is het belangrijk deze tips te benoemen, zodat wanneer u toch een puntje niet op orde heeft u hier beter naar kan kijken.

 • Uw facturen dienen overzichtelijk en netjes te zijn. Hierbij is belangrijk dat alle benodigde informatie op de factuur vermeld is
 • U kunt bij uw debiteuren informeren of zij specifieke factuureisen hebben. Indien dit is vermeld u deze ook op uw factuur
 • Zaken als opdrachten bon, urenstaat of akkoord van de opdracht kunnen uw factuur meer kracht en onderbouwing geven. Deze kunt u dus altijd toevoegen
 • Maak met uw debiteur afspraken over de betalingstermijn. Zorg dat deze ook haalbaar is en uw debiteur hier zich aan houdt.

Wanneer u aan deze punten voldoet heeft u een goed opgestelde factuur. Zorg dat u deze ook tijdig verstuurd, zodat vanaf uw kant alles op orde is. Ondanks dat u uw facturen op orde heeft en netjes op tijd verzonden heeft, kan het zijn dat uw debiteur nog steeds een langer betalingstermijn hanteert. Het komt zelfs zo vaak voor dat er in 2018 meer dan de helft van de verzonden facturen te laat betaald werden (Payt, 2019). Tegenwoordig zijn er gelukkig meerdere mogelijkheden om uw factuur toch op tijd betaald te krijgen.

Factoring is de oplossing

De beste oplossing voor laat betalende debiteuren is factoring. Bij factoring worden uw openstaande facturen voorgefinancierd. Bij de meeste factoringmaatschappijen krijgt u uw geld binnen 2 werkdagen na het verzenden van de factuur. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van al uw debiteuren, maar kunt u gelijk doorgaan met het verder ontwikkelen of met de groei van uw onderneming.

Factoring wordt in vele vormen aangeboden, waaronder Traditionele Factoring en American Factoring. Bij Traditionele Factoring wordt uw gehele debiteurenportefeuille voorgefinancierd. Hierdoor zijn de gemiddelde kosten voor u lager, omdat het risico voor een factoringmaatschappij ook lager is. Bij American Factoring heeft u zelf de keuze welke debiteuren u aanlevert bij de factoringmaatschappij. U weet dus vooraf waar u aan toe bent.

Atlantis Financiers

Atlantis Financiers biedt u drie verschillende vormen factoring. Wij beschikken over Traditionele Factoring, American Factoring en Reverse Factoring. Ook bieden wij Impuls Krediet aan, wat in sommige zaken gelijk is aan factoring. Wij hanteren een minimale jaaromzet van €250.00,-. Mocht u interesse hebben in factoring of een andere financieringsvorm, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze adviseur, of vrijblijvend een offerte aanvragen.