Stap 1 van 2

50%
  • Start direct uw aanvraag

    Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
  • Snel een voorstel
    Zeer
    flexibel
    Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Wat is een informal investor?

Een informal investor is iemand die eigen geld in een bedrijf steekt. Meestal is de informal investor iemand die zelf ondernemer was, en zijn of haar bedrijf met winst heeft verkocht. Het vermogen dat hieraan over is gehouden, wordt vervolgens in andere bedrijven geïnvesteerd. De informal investor wil niet uw plek als ondernemer innemen, en heeft daardoor een minderheidsbelang in het bedrijf. Het is iemand die u helpt met ondernemen.

Atlantis Financiers is een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

U kunt, wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000, middels het formulier hiernaast een financieringsaanvraag indienen. Er wordt dan doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Hoe vindt u een informal investor?

Er zijn verschillende manieren voor het vinden van een informal investor. Ten eerste is het belangrijk om bij uzelf na te gaan hoeveel geld u nodig hebt. Voor bedragen tot €30.000 kunt u meestal in uw vriendenkring of familie terecht. Vaak is er voor een startende onderneming meer geld nodig. Hiervoor kunt u terecht bij een informal investor. Het is echter zo dat u deze niet zomaar vindt.

De belangrijkste stap die u moet zetten voor het vinden van een informal investor is netwerken. Zorg ervoor dat iedereen in uw omgeving op de hoogte is van het feit dat u een investeerder zoekt voor uw bedrijf. Vertel het niet alleen aan vrienden, familie en kennissen, maar ook aan andere ondernemers, uw bank en uw accountant.

Het helpt ook om u te laten zien op plekken waar informal investors komen. Bijvoorbeeld op beurzen of bij speciale events. Ook tijdens andere activiteiten waarbij ondernemers samenkomen, hebt u kans een informal investor tegen het lijf te lopen. Er zijn ondernemersverenigingen die evenementen verzorgen. Wanneer u hier naartoe gaat, is het aan te raden om te netwerken. Op die manier hebt u veel kans een informal investor tegen te komen.

Waarom kiezen voor een informal investor in plaats van de bank?

Voor veel bedrijven is het lastig om aan een financiering te komen via de bank. Op die manier komen ze dus uiteindelijk uit bij een informal investor. Via een andere kredietverstrekker dan de bank is het doorgaans makkelijker om aan een financiering te komen wanneer u een klein tot middelgroot bedrijf hebt.

Daarnaast kan het zo zijn dat een informal investor betere voorwaarden hanteert dan uw bank. Dat kan ervoor zorgen dat u goedkoper uit bent wanneer u op die manier een financiering afsluit. Ook hierbij is het belangrijk onderzoek te doen naar wie de financier is en wat de voorwaarden zijn voor het afsluiten van een krediet.

Een andere reden om te kiezen voor een informal investor is het hebben van een negatieve BKR-registratie. Wanneer u kiest voor een informal investor in plaats van de bank, verkrijgt u het geld via een persoon of meerdere personen. Op die manier heeft u meer kans op het verkrijgen van een financiering dan wanneer u naar de bank stapt.

Kosten

Aan elke financiering die geen gift is, zijn kosten verbonden. Dus ook aan informal investment. Hoeveel dit is, hangt af met wie u in zee gaat. Daarnaast is het ook afhankelijk van hoe kredietwaardig uw bedrijf is en hoeveel financiering u krijgt. Over het algemeen wordt bij het berekenen van de kosten gebruik gemaakt van maatwerk.

Dit zorgt ervoor dat de financiering goed bij u past en u niet onverstandig leent, maar zorgt er ook voor dat er op dit moment geen uitspraak gedaan kan worden over de kosten die aan de financiering zijn verbonden.

Atlantis Financiers kan u helpen

Wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000 en met een financieringsbehoefte, bent u bij Atlantis Financiers aan het juiste adres. Wij zijn een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

Wanneer u een financiering wilt, kunt u via onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen. Wanneer wij deze correct en compleet hebben ontvangen, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Wij verstrekken alleen zakelijke leningen. Wanneer u niet aan de omzeteis voldoet, kunnen we u helaas niet verder helpen.