Stap 1 van 2

50%
  • Start direct uw aanvraag

    Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
  • Snel een voorstel
    Zeer
    flexibel
    Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Ondernemersrisico afdekken door factoring

U als ondernemer loopt continu een risico. Om dat ondernemersrisico zo klein mogelijk te maken en u met een gerust hart te laten ondernemer, is er simpele oplossing gevonden. Deze oplossing is factoring. Hieronder wordt alle aspecten van factoring en het afdekken van het ondernemersrisico uitgelegd.

Geen debiteurenbeheer

Normaal het u een flinke dagelijkse klus aan het bijhouden van het debiteurenbeheer. Door gebruik te maken van factoring als financieringsvorm, heeft u meer tijd voor andere belangrijke zaken in het ondernemerschap. Dit komt omdat een factoringmaatschappij het aanbiedt om uw debiteurenbeheer over te nemen. Wanneer uw debiteur bijvoorbeeld niet voldoet aan de betaaltermijn, dan zal de factoringmaatschappij hierachter aan gaan. Bij de meeste factoringmaatschappijen zal dit in overleg met u gaan. Echter hoeft u zich hier dus niet bezig mee te houden.

Geen faillissementrisico

De meeste factoringmaatschappijen nemen naast het debiteurenbeheer ook het faillissementrisico over. Hierbij worden de debiteuren vooraf grondig gecontroleerd, om te zien of zij kredietwaardig zijn. Wanneer deze kredietwaardig wordt beoordeeld, zullen de facturen van deze debiteur worden verzekerd. Wanneer diegene bijvoorbeeld failliet gaat, hoeft u het voorgefinancierde bedrag niet terug te betalen. Debiteuren merken niets van de controle die over hen wordt uitgevoerd.

Geen lening afsluiten bij de bank

Tegenwoordig is het steeds lastiger om een lening af te sluiten bij een bank. U komt steeds minder snel in aanmerking voor een desbetreffende lening. Vooral wanneer u een startende ondernemer bent, wordt u snel geweigerd. In plaats van dat er naar uw jaaromzet wordt gekeken, zal bij factoring gekeken worden naar de kredietwaardigheid van uw debiteuren. Doordat er gekeken wordt naar de kredietwaardigheid in plaats van uw omzet, is factoring toegankelijker dan een bank.

Optimale groeimogelijkheid

Omdat debiteuren vaak hun eigen (veel langere) betaaltermijn hanteren, is het moeilijk voor een ondernemer om zich volledig op groei en ontwikkeling van zijn of haar onderneming te richten. Doordat u niet beschikt over een goede liquiditeit, kunt u niet altijd door met het ondernemerschap. Om toch uw onderneming optimaal verder te laten groeien en ontwikkelen moet er iets veranderen. Bij factoring worden de openstaande facturen voorgefinancierd, waardoor uw cashflow onmiddellijk groter wordt. Uw werkkapitaal groeit dan ook, waardoor de ontwikkelingen ook weer door gezet kunnen worden.

Factoring en Atlantis Financiers

Atlantis Financiers is een ervaren financier voor het MKB. U bent niet zomaar een klant en wij zijn niet zomaar een financier. Onze professionals op financieel vlak beoordelen uw onderneming niet alleen op cijfers, maar ook op toekomstperspectieven. Zo onderscheiden wij ons van andere financiers.

Atlantis Financiers biedt u drie verschillende vormen van factoring aan. Wij beschikken over Traditionele Factoring, American Factoring en Reverse Factoring. Ook bieden wij Impuls Krediet aan, wat in sommige punten gelijk is aan factoring. Mocht u interesse hebben in factoring of een andere financieringsvorm, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze adviseur, of vrijblijvend een offerte aanvragen.