Stap 1 van 2

50%
  • Start direct uw aanvraag

    Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
  • Snel een voorstel
    Zeer
    flexibel
    Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Wat is een rekening-courant krediet?

Wanneer u als ondernemer niet over voldoende cashflow beschikt, kan het een idee zijn om een rekening-courant krediet te openen. Hierbij kunt u ‘rood’ staan tot een afgesproken limiet. Door dit krediet kunt u onverwachte kosten opvangen. Hierdoor zal u maar kort gebruikt moeten maken van het rekening-courant krediet, waardoor het u niet veel zal kosten. Wanneer de maximale min-stand de nieuwe 0-stand is geworden, is een rekening-courant krediet voor u waarschijnlijk geen goed idee. Dit krediet is namelijk echt bedoelt om kort gebruik van te maken. U moet namelijk relatief veel rente betalen over dit krediet.

Hoeveel u in de min kunt staan, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt er gekeken naar uw kredietwaardigheid, en naar hoe het met uw bedrijf gaat. Daarnaast is het ook afhankelijk van de aanbieder hoeveel u in de min kan en mag staan. Zoals eerdergenoemd is een rekening-courant krediet bedoelt om kort gebruik van te maken. Wanneer u dus over langere periode geld nodig hebt, is het verstandiger om een ander krediet af te sluiten.

U kunt bij Atlantis Financiers terecht voor een zakelijk krediet. Houd er rekening mee dat wij een omzeteis hanteren van minimaal €250.000. Wanneer u hieraan voldoet, kunt u middels het formulier hiernaast een financieringsaanvraag indienen. Wanneer wij deze volledig en correct hebben ontvangen, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Verschil rekening-courant krediet en lening

Over een rekening-courant krediet wordt alleen rente betaalt wanneer u gebruik maakt van het krediet. Dat wil zeggen: wanneer u rood staat. Het bedrag dat u uiteindelijk aan rente moet betalen is afhankelijk van het rentepercentage en hoeveel u in de min staat. Wanneer u maar een paar euro in de min staat, zal dit natuurlijk goedkoper zijn dan wanneer dit duizend(en) euro’s betreft. Daarin verschilt een rekening-courant krediet dus met een lening.

Een ander verschil tussen een rekening-courant krediet en een lening is dat er bij een lening een langere tijd overheen gaat voordat u uw geld hebt. Een rekening-courant is meestal vanaf de eerstvolgende werkdag beschikbaar. Daarnaast is een rekening-courant krediet makkelijk op te zeggen. Doorgaans is het zo dat wanneer u niet meer in de min staat, u het rekening-courant krediet zelf kunt stopzetten.

Een ander verschil is dat bijna iedereen een rekening-courant kan aanvragen. Sterker nog: sommige banken bieden zelfs speciaal voor studenten een rekening-courant aan. Het is dus een relatief makkelijk te verkrijgen krediet. Bij een lening gaat het een stuk moeilijker. Er moet worden gekeken naar uw kredietwaardigheid en of u andere leningen hebt lopen. Ook wordt er gekeken of u een negatieve BKR-registratie hebt.

Rente

Geen enkel krediet is gratis, dus ook een rekening-courant krediet niet. Wanneer u niet roodstaat, hoef u niets te betalen. Maar zodra u roodstaat moet u rente betalen. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo ligt het eraan hoeveel van het rekening-courant krediet u heeft gebruikt. Daarnaast is het rentepercentage afhankelijk van de aanbieder. Zo kan het zijn dat het rentepercentage bij de ene aanbieder voordeliger is dan bij de ander.

Het is dus zo dat hoe meer u gebruikt van het rekening-courant krediet, hoe meer u moet betalen aan rentekosten. Dit zorgt ervoor dat een rekening-courant krediet een relatief duur krediet is. Daarnaast loopt u het risico dat de maximale roodstand, de nieuwe 0-stand is geworden bij u. Op die manier hebt u geen ruimte meer om onverwachte kosten op te vangen, terwijl dat juist is waar dit krediet voor is bedoeld.

Het is dus ten zeerste aan te raden om voordat u een rekening-courant krediet afsluit, u goed kijkt of een rekening-courant krediet bij u, uw bedrijf en uw wensen past. Misschien past juist een doorlopend krediet beter bij u, of factoring. Bij Atlantis Financiers bieden wij verschillende kredieten aan. Onze ervaren adviseurs kunnen u verder helpen met eventuele vragen. U kunt zelf een financieringsaanvraag indienen, waarna er binnen 48u contact met u wordt opgenomen, of u kunt telefonisch contact opnemen. We helpen u graag verder.

Alternatieven

Een rekening-courant krediet is een goed idee voor u wanneer u af en toe geld te kort komt om rekeningen te voldoen. Wanneer u echter vaker geld te kort komt, is het aan te raden om u te verdiepen in een andere oplossing hiervoor. Afhankelijk van uw bedrijf en uw wensen, is er een krediet dat bij u past. Daarnaast kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Hierdoor weet u wat u kunt verwachten en waar u aan toe bent.

Bovendien is het zo dat wanneer alles helder is voor u, het makkelijker is om de gemaakte afspraken na te komen. Dat zorgt ervoor dat u weet wat u wanneer moet betalen, zodat u geen betalingsachterstand oploopt en niet in de problemen komt.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel (en tevens ook nadeel) van een rekening-courant krediet is dat u snel geld kunt lenen. Dit is een nadeel omdat het zo gemakkelijk gaat, dat er vaak niet bij na wordt gedacht dat hier wel degelijk kosten aan zijn verbonden. Een ander voordeel is dat het krediet bij uw zakelijke rekening komt. U houdt op die manier dus goed overzicht. Ook zorgt dit ervoor dat u niet apart een financieel product hoeft af te sluiten.

Het is wel zo dat de rente bij structureel roodstaan meestal hoger is dan bij een lening. Wanneer u dus structureel roodstaat, is het aantrekkelijker om een lening af te sluiten, dan om een rekening-courant krediet aan te vragen. Zorg er hoe dan ook voor dat voordat u een krediet afsluit, u een vrijblijvende offerte aanvraagt. Op die manier weet u niet alleen wat u kunt verwachten van de kredietverstrekker, maar ook wat deze van u verwacht. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en blijft u uit de problemen.

Atlantis Financiers kan u helpen

Wanneer u ondernemer bent en een financiering nodig hebt, bent u bij Atlantis Financiers aan het juiste adres. Atlantis Financiers is een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

Houd er rekening mee dat wij een minimale omzeteis van €250.000 hanteren. Wanneer u hieraan voldoet, kunt u via de onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen. In dit formulier wordt gevraagd naar alles wat wij nodig hebben om te kunnen beoordelen of wij u verder kunnen helpen.

Wanneer wij de aanvraag correct en volledig hebben ontvangen, wordt er doorgaans binnen 48u contact opgenomen over de mogelijkheden.