Stap 1 van 2

50%
  • Start direct uw aanvraag

    Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
  • Snel een voorstel
    Zeer
    flexibel
    Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Heeft u zakelijk geld nodig?

Wanneer u ondernemer bent, is de kans groot dat u zakelijk geld nodig hebt. Door als bedrijf een lening af te sluiten, kunt u nieuwe investeringen doen. Of als u beginnend ondernemer bent, is een bedrijfskrediet nodig om goed van start te kunnen gaan. Als (beginnend) ondernemer is het in de meeste gevallen noodzakelijk om geld te lenen. Dit wordt ook wel een zakelijke lening, zakelijk krediet of een zakelijke financiering genoemd. Een zakelijke lening wordt gebruikt voor het starten, uitbreiden of innoveren van uw bedrijf.

Een bedrijfskrediet lijkt heel eenvoudig: geld lenen en er daarmee voor zorgen dat u aan de slag kunt. Er is echter niet één soort bedrijfskrediet. Zo is er onder andere het innovatiekrediet, seizoens-krediet en het investeringskrediet. Welk bedrijfskrediet bij u past, is afhankelijk van het doel dat u voor ogen heeft.

Uitleg verschillende soorten krediet

– Innovatiekrediet
Het innovatiekrediet is een lening voor ondernemingen en helpt u bij het ingaan op nieuwe innovaties. Met het krediet zorgt u voor innovatie. Hierdoor kunt u waarschijnlijk nog geen cijfers laten zien. Het is daarom vooral van belang dat de prognose goed is en u een overtuigend verhaal neer kunt leggen bij de bank waar u het bedrijfskrediet wilt aanvragen.
– Seizoens-krediet
Dit is een lening speciaal voor ondernemers in de landbouwsector. Bij deze kredietverstrekking krijgt u tijdens een bepaalde periode van het jaar extra geld, terwijl de inkomsten later pas binnenkomen. Dit omdat in de agrarische sector periodes van hoge inkomsten en hoge kosten elkaar afwisselen. Door een seizoens-krediet af te sluiten, heeft u minder last van wisselingen in inkomsten en meer zekerheid.
– Investeringskrediet
Een investeringskrediet is een krediet op middellange of lange termijn (2 tot 20 jaar). Deze lening wordt gebruikt voor de aanschaf van vaste activa, zoals bedrijfspanden en voertuigen. Bij aanvraag van dit krediet is de kans groot dat u wel al cijfers kunt laten zien. U kunt bijvoorbeeld laten zien hoe de huidige situatie zorgt voor winst, en een analyse waaruit blijkt dat er meer vraag is naar uw product(en). Op deze manier is het risico voor de geldverstrekker zoveel mogelijk weggenomen en kunt u krediet aanvragen om als investering te gebruiken.

Bovengenoemde kredieten zijn natuurlijk niet alle zakelijke leningen die er bestaan. Wanneer u zakelijk geld nodig hebt, is er nog het duurzame krediet, wat ervoor zorgt dat u op een duurzame manier kunt ondernemen, starterskrediet en is factoring ook een vorm van een bedrijfskrediet.

Er zijn verschillende vormen van factoring, waarvan American Factoring er één is. Dit is al beschikbaar vanaf een relatief lage omzet en helpt openstaande vorderingen direct om te zetten in tastbare inkomsten. Misschien had u nog niet aan deze vorm van bedrijfskrediet gedacht, maar het is zeker de moeite waard om u hier goed in te verdiepen en over te laten adviseren.

Zakelijk krediet aanvragen

Bijna alle ondernemers kunnen een zakelijke lening of een krediet afsluiten wanneer zij zakelijk geld nodig hebben. Wat dat betreft gelden er geen specifieke voorwaarden over bijvoorbeeld wat voor type ondernemer u bent of in welke branche u werkzaam bent. Het is vooral belangrijk dat u kunt aantonen dat u het geleende geld weer terug kunt betalen. Door goede cijfers of een goed plan te laten zien, kunt u onderbouwen dat u het geleende geld weer terug kunt betalen. Door het afsluiten van een bedrijfskrediet neemt niet alleen u, maar ook de geldverstrekker loopt natuurlijk ook een risico. Om de kans op een zakelijke lening zo groot mogelijk te maken, moet u het risico tot een minimum beperken. Dit kan door aan te tonen dat u goede cijfers heeft, en de prognose voor de toekomst er goed uitziet.

Iedere ondernemer kan dus in principe een bedrijfskrediet krijgen, maar u moet er wel voor zorgen dat het risico voor de geldverstrekker zo klein mogelijk is.

Als u bedrijfskrediet nodig hebt, is het belangrijk u hier goed in te verdiepen. Het ene krediet is perfect voor het ene bedrijf, terwijl het bij een ander bedrijf niet goed aansluit. Daarom is het belangrijk gebruik te maken van maatwerk. Maatwerk zorgt ervoor dat het krediet goed past bij uw onderneming en de manier waarop u zaken wilt doen.

Daarnaast is het prettig als er bij de aanvraag van een zakelijk krediet geen sprake is van oneindig veel voorwaarden waar u aan moet voldoen. Op deze manier kunnen er duidelijke afspraken gemaakt worden en duidelijke afspraken zorgen ervoor dat het voor u makkelijker is deze na te komen.

Kosten zakelijk krediet

Een zakelijke lening is online te berekenen. Houdt er rekening mee dat er in veel gevallen sprake is van een minimaal bedrag dat u dient te lenen. Dit omdat de geldverstrekker kosten moet maken om het krediet aan te bieden.

Het is niet alleen zo dat u een minimaal bedrag dient te lenen, er is ook een maximaal bedrag voor een bedrijfskrediet. Dit maximum hangt af van verschillende dingen, zoals uw bedrijfsresultaten en de zekerheid die u kunt bieden. Hoe kleiner het risico voor de geldverstrekker, hoe groter de kans op een zakelijke lening.

De lening voor uw bedrijf wordt aan de hand van uw bedrijfsresultaten en de zekerheden die u kunt bieden, berekend. Dit gaat in overleg met uw geldverstrekker. Op deze manier wordt duidelijk wat de mogelijkheden zijn. Dit is wel een complexe berekening, dus zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van uw bedrijfsresultaten van de afgelopen tijd, en dat u een prognose heeft voor de toekomst. Als u van start gaat als ondernemer en daardoor nog geen cijfers heeft, is het belangrijk dat u uw plannen goed heeft opgeschreven, goed marktonderzoek hebt gedaan en een prognose voor de toekomst hebt.

Atlantis Financiers kan u helpen

Wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000 en met een financieringsbehoefte, bent u bij Atlantis Financiers aan het juiste adres. Wij zijn een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

Wanneer u een financiering wilt, kunt u via onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen. Wanneer wij deze correct en compleet hebben ontvangen, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Wij verstrekken alleen zakelijke leningen. Wanneer u niet aan de omzeteis voldoet, kunnen we u helaas niet verder helpen.