Stap 1 van 2

50%
  • Start direct uw aanvraag

    Check direct of u in aanmerking komt door de twee vragen hieronder te beantwoorden. Komt u in aanmerking? Dan nemen we binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden op maat te bespreken.
  • Snel een voorstel
    Zeer
    flexibel
    Eenvoudige aanvraag

Wenst u meer informatie over de snelheid van de aanvraagprocedure of ons acceptatiebeleid? Klik dan hier

Wat is een zakelijke lening bij de Rabobank?

De zakelijke lening van de Rabobank is een financiering die bedoeld is voor langlopende financieringsbehoefte, en heeft een looptijd van minimaal één jaar. U moet hierbij maandelijks aflossen en rente betalen over de restschuld. Met het geld kunt u machines, materieel, panden en transportmiddelen aanschaffen.

Wanneer u bij de Rabobank niet terecht kunt, staat Atlantis Financiers voor u klaar. Wij zijn een ervaren financier voor het MKB. We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past, echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

Wanneer u ondernemer bent en een minimale jaaromzet van €250.000 heeft, kunt u middels het formulier hiernaast een financieringsaanvraag indienen. Omdat wij gebruik maken van maatwerk, kan er nu over bepaalde zaken nog geen uitspraak worden gedaan. Hoeveel u per maand af dient te lossen, en wat het rentepercentage is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Pas wanneer wij alle benodigde stukken binnen hebben, kan hier een uitspraak over gedaan worden. Na het indienen van een financieringsaanvraag, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen.

Een zakelijke lening die goed aansluit

Bij een financieringsaanvraag is het van belang, voor zowel u als de kredietverstrekker, dat duidelijk is wat u met het geld wilt bereiken. Wilt u investeringen doen, voorraden aanschaffen of ervoor zorgen dat u een betere cashflow hebt? Wat uw plan ook is, zorg ervoor dat u het goed heeft uitgeschreven en heeft uitgedacht. Wanneer u een goed plan heeft en uw doelen helder zijn, heeft u meer kans op een zakelijke lening.

Houd er rekening mee dat een financiering die voor het ene bedrijf juist goed werkt, bij uw bedrijf voor problemen zou kunnen zorgen. Welke financiering goed bij u en uw bedrijf past, is afhankelijk van waar u het geld voor wilt gebruiken en in welke branche u werkzaam bent.

Zoals eerdergenoemd maken we bij Atlantis Financiers gebruik van maatwerk. Naast dat dat ervoor zorgt dat er over bepaalde zaken nog geen uitspraak gedaan kan worden, is het ook zo dat er geen specifieke voorwaarden zijn waar u aan moet voldoen. De enige voorwaarde die we hebben is dat u een minimale jaaromzet van €250.000 moet hebben. Houd er wel rekening mee dat zelfs wanneer u hieraan voldoet, dit geen garantie geeft voor een financiering.

Verschillende soorten zakelijke leningen

Er is niet één soort zakelijke lening bij de Rabobank. Net zoals dat ieder bedrijf en iedere ondernemer andere behoeften heeft, zijn er ook verschillende soorten zakelijke leningen.

Zo is er factoring. Wanneer u een factuur uitschrijft, kan het tot 90 dagen duren voordat deze wordt voldaan. Bij factoring worden de openstaande facturen voorgefinancierd, zodat u meteen door kunt met uw onderneming en niet op geld hoeft te wachten.

Binnen factoring zijn er nog verschillende varianten. Zo is er traditionele factoring, American factoring en Reverse factoring.

Maar factoring is niet de enige vorm van zakelijke financiering. Zo is er nog het rekening-courant krediet, het seizoens-krediet, het investeringskrediet en het hypothecaire krediet, om een paar voorbeelden te noemen.

Er zijn dus ontzettend veel verschillende soorten zakelijke kredieten. Zorg er daarom goed voor dat u zich verdiept in wat de kredieten inhouden, en welke het beste past bij u, uw onderneming, en het doel dat u voor ogen hebt. Naast het verdiepen in de verschillende kredieten, is het ook verstandig om u te verdiepen in de verschillende aanbieders. Zorg ervoor dat u de aanbieder kiest met de meest gunstige voorwaarden voor u. Ook is het belangrijk dat de gemaakte afspraken duidelijk zijn, en dat er niet te veel voorwaarden zijn waar u aan moet voldoen. Wanneer de afspraken duidelijk en helder zijn, is het voor u makkelijker om deze na te komen en heeft u minder kans op een betalingsachterstand.

Kosten

Aan alle leningen zijn kosten verbonden, dus ook aan een zakelijke lening. U moet een vast bedrag per maand terugbetalen, inclusief rente. De rente betaalt u omdat de kredietverstrekker altijd een risico loopt. U kunt dit risico verkleinen door jaarcijfers te laten zien en door een prognose voor de toekomst te hebben. Wanneer dit alles er goed uit ziet, heeft u kans op een lagere rente.

Wanneer de rente lager is, bent u uiteindelijk minder duur uit dan wanneer de rente hoger zou zijn. Dit is natuurlijk gunstig voor u, maar ook voor de kredietverstrekker. Een lagere rente betekent namelijk dat de kredietverstrekker een kleiner risico loopt. Bovendien is het zo dat hoe kleiner het risico is voor de kredietverstrekker, hoe meer kans u maakt op een zakelijke lening.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog afsluitkosten.

Afsluiten

Wilt u een zakelijke lening afsluiten? Dit kan bij Atlantis Financiers.

Voorwaarde bij ons is dat u een minimale jaaromzet van €250.000 heeft. Wanneer u hieraan voldoet, kunt u via onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen. Er wordt dan doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen.