Bedrijfshypotheek

Een bedrijfshypotheek is een lening waarbij een bestaand vastgoed object als onderpand gebruikt wordt. Op deze manier kan voor uiteenlopende doeleinden snel geld vrijgemaakt worden en geld dat vastzit in stenen liquide gemaakt worden. Een relatief lage rente en hoog maximaal leenbedrag maken een bedrijfshypotheek vaak een goede keuze. We zien deze leningsvorm vaak gebruikt worden, wanneer door een tijdelijke crisis snel behoefte is aan liquide middelen. Maar ook voor investeringen die op deze wijze sneller gedaan kunnen worden.

Wanneer het gaat om een vastgoedinvestering voor zakelijke doeleinden en deze investering onderdeel wordt van de hypotheek kan hierdoor het maximale leenbedrag verhoogd en de hypotheekrente verlaagd worden. Als u geen vastgoed als onderpand hebt en niet investeert in een vastgoedobject dan is het ondernemerskrediet een product dat beter aansluit.

Vastgoedfinancieringen verlopen vanuit onze dochteronderneming. Doordat we zowel reguliere zakelijke leningen als ook vastgoedfinanciering onder één dak hebben kunnen we snel en doeltreffend maatwerk leveren. Dit maatwerk houdt onder meer in dat wanneer er maar een beperkt bedrag vrijgemaakt kan worden uit bestaand of toekomstig vastgoed object, we ook een combinatie van een bedrijfshypotheek en een ondernemerskrediet kunnen maken.

Wat voor hypotheek is de bedrijfshypotheek en wanneer kiest u voor deze vorm?

Met een bedrijfshypotheek kunt u geld vrijmaken dat nu vastzit in bestaand vastgoed. We onderscheiden hierin verschillende vormen:

  • U heeft als doel uw liquiditeit te verbeteren. Door tijdelijke omstandigheden heeft u behoefte aan een financiering om kosten, zoals personeelskosten en betaalverplichtingen te voldoen. Dit soort leningen hebben vaak een relatief korte looptijd en door vastgoed als onderpand te bieden kan dit tegen gunstige rentetarieven.
  • U wilt een bedrijfsmatige investering doen die niet vastgoed gerelateerd is om uw bedrijf sneller te laten groeien, dan wel een voorfinanciering te regelen bij groei van uw bedrijf.
  • Het doel van uw lening is om geld vrij te maken voor verbouwing en verbetering van uw huidige vastgoed. Deze vorm wordt ook wel een renovatiehypotheek genoemd. Doordat de investering tot een verhoging van de waarde van het onderpand leidt, heeft deze vorm een voordeliger rentetarief.
  • De bedrijfshypotheek wordt gebruikt voor een lening waarbij een vastgoedobject wordt aangeschaft voor het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten. Hierbij valt te denken aan winkelpanden, magazijn en bedrijfshallen. Wanneer een pand aangekocht wordt voor verhuur van particulieren spreken we van een verhuurhypotheek.

Een bedrijfshypotheek heeft een looptijd van maximaal 10 jaar, dit is mede afhankelijk van de gekozen vorm. En hebben normaliter een LTV van max. 70%. (LTV staat voor Loan to Value – lening ten opzichte van onderpand).

Mag ik uw voorstellen

Financieel Specialist

Bel me
Mail me

Hoe zit het met de rente?

Over elk krediet moet u rente betalen, dus ook over een bedrijfshypotheek of over een ondernemerskrediet. Omdat we bij Atlantis Financiers gebruik maken van maatwerk, kan er nu nog geen uitspraak worden gedaan over een aantal zaken. Het rentepercentage is daar één van. Dit is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie, de gewenste LTV, looptijd, en waarde van het vastgoed object.

Ook hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van uw situatie. Niet alleen de LTV maar ook welke bedrijfsactiviteiten gefinancierd worden zijn hierbij bepalend. Voor acceptatie wordt verder gekeken naar uw bedrijf, de geschiedenis, hoeveel omzet u draait, hoeveel u wilt lenen, wat u wilt bereiken en de toekomstprognose. Aanvragen van een bedrijfskrediet kan via onderstaande knop of middels het formulier bovenaan deze pagina.

Atlantis Financiers kan u helpen met uw bedrijfshypotheek

Wanneer het gaat om een vastgoed financiering is onze dochteronderneming dé specialist die u hierin op maat adviseert en een oplossing tegen concurrerende tarieven biedt. Bent u ondernemer met een financieringsbehoefte zonder vastgoed als onderpand? Maar beschikt u wel over een minimale jaaromzet van €250.000? Ook dan bent u bij Atlantis Financiers aan het juiste adres. Wij zijn een ervaren financier voor het MKB. Alle aanvragen verlopen in eerste instantie via Atlantis Financiers omdat we van hieruit het overzicht hebben tussen alle mogelijke financieringsvormen die we u kunnen aanbieden.

Met onze dochteronderneming combineren wij de ervaring en expertise van Atlantis Financiers en Paylex (kredietscoring) met onze kennis van de vastgoedmarkt. Om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van ondernemingen, hebben we de capaciteiten van Paylex gecombineerd met software die gebruikmaakt van zowel PSD2 als moderne vastgoedwaarderingsmodellen. Dat maakt onze werkwijze effectief, snel en doeltreffend.

We bekijken in welke vorm een lening het beste bij uw bedrijf past. Echter durven wij meer risico’s te nemen dan de gemiddelde financier. Wij bieden een grotere diversiteit aan oplossingen en kunnen d.m.v. data driven technologie sneller risico’s inschatten. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden dan u wellicht voor ogen heeft. Tevens zijn wij naast het financieren, ook gespecialiseerd in debiteurenbeheer.

Wanneer u een bedrijfshypotheek wilt, kunt u via onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen. Wanneer wij deze correct en compleet hebben ontvangen, wordt er doorgaans binnen 48 uur contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Wij verstrekken alleen zakelijke leningen. Wanneer u niet aan de omzeteis voldoet, een kleinere lening nodig heeft of financiering zoekt voor een vastgoed object wat door u zelf bewoond wordt, kunnen we u helaas niet verder helpen. In alle andere gevallen denken we natuurlijk graag met u mee.