Bedrijfskrediet aanvragen voor investeringen of om te starten

Een bedrijfskrediet aanvragen en direct benieuwd naar de mogelijkheden? Er zijn verschillende kredieten voor bedrijven beschikbaar. Veel hiervan bedragen maximaal €50.000, andere kunnen u maximaal €250.000 opleveren en bieden wat dat betreft veel meer mogelijkheden. We kunnen u goed van dienst zijn met een zakelijke lening om goed van start te kunnen gaan of ervoor te zorgen dat u uit kunt breiden. Het is van groot belang helder aan te geven waar u het bedrijfskrediet voor zal gebruiken en welke cijfers u op dit moment eventueel al heeft.

Bovendien is het van belang dat u het bedrijfskrediet op de juiste manier aanvraagt. En dat u op voorhand goed op de hoogte bent van de rente over het bedrijfskrediet en de termijn die u heeft om het geld weer terug te betalen.

Wat is Bedrijfskrediet?

Benieuwd naar de betekenis? Het lijkt zo eenvoudig. U leent het bedrag dat u nodig heeft en zorgt er daarmee voor dat u aan de slag kunt. Er komt echter meer bij kijken, alleen al omdat er veel verschillende soorten krediet beschikbaar zijn. Er is wat dat betreft niet zomaar één ‘bedrijfskrediet’ beschikbaar, in plaats daarvan maakt u gebruik van een innovatiekrediet, een seizoenskrediet of een duurzaam krediet. De verschillende vormen zorgen voor concrete financieringsbronnen, bijvoorbeeld op basis van het doel dat u daarmee voor ogen heeft.

Zorg er dus voor dat u zelf goed weet op welke manier u wenst te investeren. Vindt u het van belang om uit te breiden en daarmee te voldoen aan de grotere vraag of ziet u een nieuwe kans in de markt waarop u wilt inspelen? Het zijn twee verschillende redenen om een bepaald type lening af te sluiten.

Des te beter uw beeld van uw specifieke behoefte en de mogelijkheden binnen het krediet, des te groter de kans dat u daar daadwerkelijk gebruik van kunt maken. Laat u wat dat betreft goed adviseren en neem bijvoorbeeld de verschillende soorten leningen goed door voordat u een aanvraag doet.

Bedrijfskredieten: verschillende soorten

Het innovatiekrediet voor ondernemingen helpt u in te spelen op een nieuwe vorm van innovatie. U zorgt met het krediet voor een belangrijke mate van innovatie, waardoor u waarschijnlijk nog geen cijfers kunt overleggen. Het is vooral de prognose die van belang is om een overtuigend verhaal neer te kunnen leggen bij de bank waar u het bedrijfskrediet wilt aanvragen.

Gaat het u met betrekking tot het bedrijfskrediet om een investering die u kunt doen, bijvoorbeeld voor de uitbreiding van de onderneming die u heeft? De kans is dan groot dat u al wel cijfers kunt overleggen. Laat bijvoorbeeld zien hoe de huidige situatie leidt tot een aantrekkelijke winst en hoe de externe analyse aangeeft dat er meer vraag is naar uw producten. U kunt op die manier een bedrijfskrediet aanvragen dat u kunt gebruiken voor een investering.

Andere bijzondere vormen van het bedrijfskrediet zijn bijvoorbeeld het duurzame krediet en het starterskrediet. U zorgt er daarmee voor dat u op een meer duurzame wijze kunt gaan ondernemen of dat u goed van start kunt gaan. Het zal in veel gevallen lastig zijn om concrete cijfers aan te leveren, zorg in plaats daarvan dus voor een gedegen analyse en prognose. Doe goed onderzoek naar de markt en probeer in te schatten hoe u daarin een rol kunt spelen. Op die manier heeft u de mogelijkheid om succesvol een bedrijfskrediet aan te vragen en van start te gaan of uw onderneming meer duurzaam te maken.

Merkt u dat u tijdelijk meer geld nodig heeft of zoekt u naar een mogelijkheid om de geleverde diensten of goederen direct te laten vergoeden? In dat geval kunt u gebruik maken van een seizoenskrediet of kan factoring mogelijk uitkomst bieden. Binnen factoring kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van American Factoring. Dit is al beschikbaar vanaf een relatief lage omzet en helpt openstaande vorderingen direct om te zetten in tastbare inkomsten. Het is een vorm van het bedrijfskrediet waar u wellicht nog niet aan had gedacht, waardoor het de moeite waard is u daar goed in te verdiepen en degelijk over te laten adviseren.

Bedrijfskrediet aanvragen

Wilt u een bedrijfskrediet aanvragen? Dan is het vooral van belang dat u gebruik kunt maken van maatwerk. U heeft specifieke liquiditeitsproblemen of zoekt naar een specifieke mogelijkheid om een investering te kunnen doen. Iedere onderneming is anders en voorwaarden voor een bepaald bedrijfskrediet sluiten perfect aan op het ene bedrijf terwijl ze voor het volgende bedrijf juist problemen zouden opleveren. Een werkwijze op maat helpt om dit te voorkomen en zorgt ervoor dat het krediet voor uw onderneming goed past bij de wijze waarop u zaken wenst te doen.

Bovendien is het prettig om een bedrijfskrediet aan te vragen zonder dat er sprake is van een web aan voorwaarden waar u aan dient te voldoen. Des te duidelijker te afspraken zijn, des te beter u er ook in zal slagen om netjes aan de verplichtingen te voldoen.

We houden van een transparante werkwijze die ervoor zorgt dat u goed weet waar u aan toe bent. U kunt op die manier een bedrijfskrediet aanvragen dat u uitstekend zelf kunt beheren en op basis waarvan u de mogelijkheid heeft om als onderneming door te groeien.

Wilt u een bedrijfskrediet aanvragen en bent u vooral benieuwd wat daar in de praktijk bij komt kijken? U kunt gewoon een gratis gesprek aanvragen om meer informatie te ontvangen en de belangrijkste vragen te stellen. Blijkt dat een bedrijfskrediet inderdaad een goede keuze vormt om uw plannen te kunnen realiseren of voor een uitbreiding te kunnen zorgen? We kunnen u op voorhand aangeven wat er mogelijk is en wat u van het krediet voor bedrijven kunt verwachten. U komt niet voor vervelende verrassingen te staan, zodat u op een prettige wijze voor de financiering van uw onderneming kunt zorgen.

Rente over bedrijfskrediet

Een bedrijfskrediet is niet gratis, u betaalt een percentage rente over het bedrag dat u wilt lenen. Benieuwd waar de rente vanaf zal hangen of hoe hoog die gemiddeld uitvalt? De rente is een vergoeding voor het risico dat de geldverstrekker loopt. Ondanks uw goede bedoelingen en waarschijnlijk uitstekende plannen lukt het niet iedere ondernemer om het geld weer netjes terug te betalen. De bank berekent daarom een bedrag aan rente. Dit geldt deels als vergoeding voor de geleverde diensten door de bank en deels als een vergoeding voor de betalingen die uiteindelijk niet binnen zullen komen.

Wilt u de rente voor het bedrijfskrediet drukken? Het is dan verstandig om het risico voor de bank tot een minimum te beperken. Dat lukt het best op het moment dat u bestaande cijfers kunt laten zien. Indien u kunt aantonen dat u goede cijfers schrijft en de prognose voor de toekomst er goed uit ziet zal de bank u sneller een lage rente aanbieden. Die prognose is bovendien van belang wanneer u nog niet de beschikking heeft over (goede) cijfers. U kunt dan een bedrijfskrediet aanvragen door een goede marktanalyse te maken en voor een degelijke prognose te zorgen. Des te beter u daarin slaagt, des te lager ook de rente zal zijn die u betaalt over het bedrijfskrediet dat u wilt afsluiten.

Benieuwd wat er mogelijk is of wilt u meteen een gesprek aanvragen om een bedrijfskrediet af te kunnen sluiten? We nodigen u er graag voor uit. We kunnen u vertellen over wat we voor u kunnen betekenen en hoe een bedrijfskrediet in uw situatie er waarschijnlijk uit zal gaan zien. Neem contact met ons op voor meer informatie. We horen graag van u, zodat we u meer kunnen vertellen over de verschillende vormen van bedrijfskrediet die u de mogelijkheid bieden om van start te gaan of verder door te groeien.