Wat is een investeringskrediet?

Een investeringskrediet is, zoals de naam al zegt, bedoeld om investeringen te doen in uw onderneming. Het is als ondernemer noodzakelijk om te investeren in uw bedrijf. Voor al deze investeringen bestaat het investeringskrediet.

Met dit krediet kunt u onder andere een bedrijfspand of perceel kopen; een bedrijfspand bouwen; machines en inventaris aanschaffen; een leasecontract financieren of u kunt het gebruiken voor de aankoop van kernvoorraden. Kortom, alles wat u nodig heeft om in uw bedrijf te investeren en eventueel uit te breiden kunt u doen met een investeringskrediet.

Atlantis Financiers kan u hierbij helpen. Middels het formulier hiernaast kunt u een financieringsaanvraag indienen. De belangrijkste voorwaarde bij ons voor het aanvragen van een zakelijke financiering is dat u een minimale jaaromzet van €250.000 heeft.

Looptijd

De looptijd van dit krediet is afhankelijk van verschillende factoren. Er is altijd een minimumbedrag dat u kunt lenen, afhankelijk van de omzet die u maakt. De hoogte van de lening bepaalt ook de looptijd. Een investeringskrediet wordt afgesloten voor een vaste tijd. Dit biedt overzicht, omdat u dan van tevoren weet hoeveel u per maand terug moet betalen en hoe lang u hierover gaat doen.

Houdt er rekening mee dat de voorwaarden waar u aan moet voldoen verschillen per kredietverstrekker. Ook kunnen de rentekosten en de looptijd verschillen per aanbieder.

Daarnaast kan het krediet volledig worden opgenomen, maar ook in delen. Als voor de laatste optie wordt gekozen, kan de investering over een tijd worden verspreid. In de voorwaarden waaronder u de lening heeft afgesloten, staat binnen welke maximumtermijn het volledige bedrag dient te zijn opgenomen. De terugbetaling wordt pas gestart wanneer (een deel van) het krediet is opgenomen.

Kosten

U moet een vast bedrag per maand terugbetalen, inclusief rente. De rente betaalt u omdat de kredietverstrekker altijd een risico loopt. U kunt dit risico verkleinen door jaarcijfers te laten zien en door een prognose voor de toekomst te hebben. Wanneer dit alles er goed uit ziet, heeft u kans op een lagere rente.

Wanneer de rente lager is, bent u uiteindelijk minder duur uit dan wanneer de rente hoger zou zijn. Dit is natuurlijk gunstig voor u, maar ook voor de kredietverstrekker. Een lagere rente betekent namelijk dat de kredietverstrekker een kleiner risico loopt. Bovendien is het zo dat hoe kleiner het risico is voor de kredietverstrekker, hoe meer kans u maakt op een investeringskrediet.

Voordelen

De voordelen van het krediet zijn:
Het behouden van uw eigen kapitaal
Doordat u een krediet afsluit bij een bank of een andere financiële instelling, behoudt u uw eigen kapitaal. Dit kunt u dan gebruiken als reserve, en zorgt voor een betere cashflow in uw onderneming.

Zekerheid
Een investeringskrediet wordt afgesloten voor een bepaalde tijd. Zo weet u van tevoren hoeveel u per maand moet aflossen en hoe lang u hierover gaat doen. Dat biedt duidelijkheid en zekerheid.

Flexibiliteit
Bij dit krediet kan er gekozen worden voor het inlassen van een aflossingsvrije periode. Gedurende deze periode wordt alleen de rente terugbetaald. Bovendien hoeft u nooit meteen het volledige bedrag op te nemen, waardoor u de investeringen kunt verspreiden over een langere tijd.

Wat onderscheidt een investeringskrediet van andere kredieten?

Bij een investeringskrediet kunt u zelf kiezen waar u het geld in investeert. Zo kunt u wanneer u bijvoorbeeld eigenaar bent van een ijssalon, het geld gebruiken om te investeren in een ijsmachine. Daardoor sluit dit krediet heel goed aan op uw specifieke behoeften.

Tevens kan het krediet gebruikt worden voor het verbeteren van de cashflow van uw onderneming.

Benieuwd naar hoe een investeringskrediet uw onderneming verder kan helpen? Dien vrijblijvend een financieringsofferte aan bij Atlantis Financiers. Omdat we gebruik maken van maatwerk, kan het tot 48 uur duren voordat u een reactie ontvangt. Ook is het doordat we gebruik maken van maatwerk zo, dat er nu nog geen uitspraak gedaan kan worden over de rentelasten en het maandbedrag.