Wat is een bedrijfsfinanciering?

Een bedrijfsfinanciering afsluiten voor uw onderneming kan handig zijn. Zo kunt u met de financiering nieuwe investeringen doen, zoals de aanschaf van bedrijfsauto’s, een bedrijfspand of voor uw cashflow. Ook kunt u met het geld uitbreiden of innoveren.

Er is echter niet één soort bedrijfsfinanciering. Zorg ervoor dat u zich goed hebt verdiept in welke soorten financieringen er zijn, zodat u een financiering aanvraagt dat het beste bij uw bedrijf past. Voor het ene bedrijf is een soort bedrijfsfinanciering een perfecte match, terwijl dit bij een ander bedrijf juist voor problemen kan zorgen.

Atlantis Financiers kan u helpen met het vinden van een passende bedrijfsfinanciering. Met behulp van het formulier hiernaast kunt u een financieringsaanvraag indienen.

Verschillende soorten bedrijfsfinanciering

Zoals eerdergenoemd zijn er verschillende soorten bedrijfsfinanciering.

Er is bijvoorbeeld de investeringsfinanciering. Dit is bedoeld om investeringen te doen in uw onderneming. Het is als ondernemer noodzakelijk om te investeren in uw bedrijf. Voor al deze investeringen bestaat de investeringsfinanciering.

Daarnaast is er de innovatiefinanciering. Deze financiering is voor ondernemers die een innovatief idee hebben, maar niet over de financiële middelen beschikken om hier iets mee te doen. Alleen projecten die in technisch of klinisch opzicht vernieuwend zijn, komen in aanmerking voor deze lening.

Een andere optie is factoring. Bij factoring draagt u (een deel van) uw debiteurenbeheer over aan een externe partij, de factormaatschappij. In ruil voor een klein bedrag krijgt u bevoorschotting op uw openstaande facturen. Er zijn verschillende soorten factoring. Zo is er Traditionele Factoring, American Factoring en er is Reverse Factoring.

Naast deze drie opties is er ook nog de startersfinanciering, voor beginnende ondernemers. Ook zijn er nog de seizoensfinanciering en de duurzaamheidsfinanciering.

Kosten

Een lening is nooit gratis. Hier zijn altijd kosten aan verbonden. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt er gekeken naar uw omzet, maar ook naar de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen.

Houd er rekening mee dat er bijna altijd een minimaal bedrag is dat u dient te lenen. Daarnaast is er ook een bedrag dat u maximaal kunt lenen. Dit is afhankelijk van uw omzet, omdat u het geleende bedrag natuurlijk ook terug moet kunnen betalen.

U moet sowieso rekening houden met kosten voor afsluitprovisie, de maandelijkse rente, rentevast premie, (extra) aflossen van de lening en het oversluiten van de lening.

Afspraken

Zorg ervoor dat de afspraken die gemaakt worden, helder zijn voor u. Als er geen oneindige voorwaarden zijn waar u aan moet voldoen, en u weet waar u aan toe bent, is het makkelijker de gemaakte afspraken na te komen.

Op die manier betaalt u dus altijd het juiste bedrag op het juiste moment, waardoor er geen betalingsachterstand ontstaat en u uit de problemen blijft.

Aanvragen

Bijna alle ondernemers kunnen een bedrijfsfinanciering afsluiten. Hiervoor gelden geen specifieke voorwaarden voor wat voor ondernemer u bent of in welke branche u werkzaam dient te zijn.

Bij Atlantis Financiers is de belangrijkste voorwaarde dat u een minimale jaaromzet van €250.000 per jaar moet hebben. Als u hieraan voldoet, kunt u via de knop hieronder een financieringsaanvraag indienen.