Financiering van werkkapitaal

Wanneer u in de financiële problemen komt met uw onderneming, moet u in de meeste gevallen stoppen met de onderneming. Ook wanneer u een goedlopend bedrijf heeft, kunt u een tekort hebben op de lopende rekening. U moet dan werkkapitaal financieren, maar kunt hiervoor bij banken meestal niet terecht.

Atlantis Financiers kan u helpen met het financieren van werkkapitaal. Wij zijn een ervaren financier in het MKB. Wanneer u ondernemer bent met een minimale jaaromzet van €250.000, kunt u middels het formulier hiernaast een aanvraag indienen.

Omdat wij gebruik maken van maatwerk, kan er nu nog geen uitspraak worden gedaan over hoeveel u in de maand terug moet betalen en hoeveel rente u moet betalen. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Nadat u het formulier heeft ingevuld, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen.

Tijdelijk tekort

Meestal financiert werkkapitaal zichzelf, maar soms ontstaat er een tijdelijke dip. Bijvoorbeeld doordat u eerst moet leveren voordat u een factuur kunt uitschrijven. Maar wanneer de factuur is uitgeschreven, kan het een tijdje duren voordat deze wordt voldaan. Terwijl u op dit geld moet wachten, moet u ook nog uw eigen rekeningen betalen.

U kunt dit op verschillende manieren oplossen. Zo zijn er ondernemers die uitgaven doen met een creditcard. Doordat een creditcard wordt gebruikt, wordt de transactie niet direct afgeschreven. Ook kunt u uw leverancier vragen om een leverancierskrediet. Hierdoor betaalt u de factuur niet direct, maar wordt de betaling uitgesteld. Houd er wel rekening mee dat de factuur natuurlijk altijd alsnog voldaan moet worden, en dat u dus geen betalingsachterstand op loopt.

Werkkapitaal financieren

Welke manier van werkkapitaal financieren het beste bij u past, is afhankelijk van uw onderneming en de branche waarin u werkzaam bent. Ook is het afhankelijk van de omzet die u maakt. Daarnaast moet u rekening houden met een minimaal te lenen bedrag en een maximaal te lenen bedrag. En er komen natuurlijk rentekosten bij, geld lenen kost immers altijd geld.

U kunt er op verschillende manieren voor zorgen om meer cashflow te hebben. Wanneer u direct geld nodig heeft, is het Impuls Krediet van Atlantis Financiers een idee. Hierbij worden uw facturen voorgefinancierd, en hoeft u dus niet meer te wachten tot deze voldaan zijn. Atlantis kan tevens uw debiteurenbeheer overnemen, zodat u uw aandacht en energie voor de volle 100% op uw onderneming kunt richten.

Op die manier hoeft u namelijk niet meer zelf achter niet-betalende klanten aan, dit doet Atlantis voor u.

Verschillende soorten financieringen

Zoals eerdergenoemd zijn er verschillende soorten financieringen. Het is afhankelijk van uw bedrijf en in welke branche u werkzaam bent, welke financiering het beste bij u past.

Bovengenoemd Impuls Krediet van Atlantis Financiers kan een uitkomst bieden wanneer u niet meer wilt wachten tot openstaande facturen worden voldaan. Bij Atlantis Financiers krijgt u direct geld in rekening-courant met uw debiteurenportefeuille als onderpand. U heeft meteen de mogelijkheid om uw bedrijf uit te breiden.

Daarnaast biedt Atlantis Financiers ook Lease aan. Deze financieringsvorm maakt het mogelijk om 100% van uw investeringsbedrag te financieren. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Eén van de grootste voordelen is dat uw werkkapitaal niet wordt aangesproken. Zo blijft u in staat om direct in te spelen op veranderingen in de markt.

Een andere goede optie is Ondernemerskrediet. Een ondernemerskrediet helpt u snel en verantwoord te investeren. In samenwerking met Atlantis Financiers zorgen we voor een passend krediet, welke u kunt aflossen op het moment dat u uitkomt. Rendeert de investering sneller dan verwacht of heeft u aan de andere kant meer tijd nodig? Geen probleem, in samenspraak met u, stemmen we het bedrijfskrediet geheel op basis van uw wensen af. Hierin biedt Atlantis Financiers maximale flexibiliteit.

Aanvragen

Wilt u een financiering aanvragen voor uw bedrijf? Dat kan bij Atlantis Financiers, wanneer u een minimale jaaromzet van €250.000 heeft.

U kunt via de onderstaande knop een aanvraag indienen. Omdat wij gebruik maken van maatwerk, kan er nu nog geen uitspraak worden gedaan over hoeveel er per maand terugbetaalt dient te worden, of over het rentepercentage.

Na het indienen van een aanvraag wordt er binnen 48u contact met u opgenomen.