Geld lenen met BKR codering

Hebt u een BKR codering en wilt u geld lenen in Nederland als ondernemer? Er zijn organisaties die ondernemers welke in het verleden een negatieve BKR registratie hebben gekregen toch financieren. Het gaat om leningen/kredieten voor directeuren/eigenaren met een BKR codering. Dit is bij Atlantis Financiers enkel mogelijk wanneer u ondernemer bent. Atlantis Financiers richt zich niet op particulieren.

Wanneer u een BKR codering hebt, dan belemmert dit in veel zaken. Deze beperking geeft u minder financiële vrijheid zodra u bijvoorbeeld extra wilt bij lenen. Toch is er een uitgebreid aanbod aanbieders actief die opties aanbieden met een relatief laag risico. Het is belangrijk goed op te letten wat het krediet voor invloed heeft op het type codering dat u bij het BKR hebt staan.

Atlantis Financiers kijkt naar uw financiële verleden, maar zal dit niet per se zien als belemmering voor het uitgeven van een krediet.

Lenen met BKR codering is niet makkelijk

Met een BKR codering zijn de keuzes om geld te lenen beperkt. Naar gelang de periode waar we in leven zijn er aanbieders die hiervoor open staan. Een codering kan immers door verschillende redenen zijn ontstaan, dit hoeft niet per se te betekenen dat de situatie niet inmiddels positief is veranderd.

Geld lenen met negatieve BKR (ook wel A codering genoemd) wordt niet aangeraden, het suggereert namelijk dat er ooit een lening is geweest welke niet op tijd terugbetaald kon worden. Een nieuwe lening is daarom niet verstandig volgens de meeste banken en financiers. Maar als ondernemer kunt u aan de hand van uw cijfers toch een krediet krijgen bij Atlantis Financiers, ondanks een BKR codering. Dit kan in verschillende vormen, namelijk als één bedrag of in de vorm van factoring.

Dit is mogelijk omdat de lening dan wordt verkregen op de onderneming en niet op uzelf als persoon.

Het BKR in Tiel hanteert enkele coderingen die corresponderen met uw financiële gesteldheid op dit moment. Deze codering wordt bepaalt aan de hand van diverse factoren. De hoogte van uw schulden en de daadkracht om hier vanaf te komen zijn hier een onderdeel van.

Geld lenen met een negatieve BKR registratie is bij banken en andere financiële instanties die onder toezicht staan van de AFM nagenoeg onmogelijk. De AFM legt deze instanties regels op die dit voorkomen. Zo is het ze niet toegestaan geld te lenen aan personen met een negatieve BKR registratie (A codering).

Achterstand ingelopen

Wanneer een krediet met welke codering dan ook is afbetaald, dan komt er een ‘H’ achter te staan. Hiermee wordt aangeduid dat het krediet is afbetaald. Er zal ook altijd een datum bij komen te staan. Hieruit kan een financier opmaken, op welke datum u een krediet bent aangegaan en wanneer de codering is hersteld.

Een codering blijft na herstelling 5 jaar zichtbaar, dit ter voorkoming van financiële risico’s. Helaas is dit ook een belemmering wanneer de financiële zaken weer op orde zijn en u een krediet wilt afsluiten.

De A2 codering is zeer onprettig omdat de bank beslag kan leggen op alles wat waarde heeft. Zelfs op uw inboedel, huis, inkomen en andere vormen van waarde. Hiermee kunt u letterlijk op straat komen te staan. In dit geval is geld lenen met negatieve BKR codering verre van verstandig.

Van bovengenoemde BKR coderingen is A3 de meest pittige variant die u kunt hebben. Na het afgeschreven bedrag van minimaal 250 euro wordt er voorlopig geen ander bedrag van uw rekening geschreven. ‘Van een kale kip kan men niet plukken’ geldt hier in zekere zin. Een lening met BKR codering A2 of A3 is vrijwel onmogelijk af te sluiten in Nederland. Toch zijn er voor ondernemers uitzonderingen. Zo vindt er niet per se een BKR toetsing plaats, een BKR toetsing wordt doorgaans gedaan door banken. Ook als u een auto op afbetaling wilt kopen, dan wordt er een toetsing bij het BKR gedaan. Een autofinanciering wordt namelijk via de autodealer afgesloten bij een bank. Dit kan een externe bank zijn welke is aangesloten bij één of meerdere autodealers – die zich gespecialiseerd hebben in autofinancieringen of leases en dergelijke. Maar sommige automerken hebben hun eigen bank. De financiering wordt hier dan afgesloten, maar ook zij zijn in staat om een BKR toetsing uit te voeren.

Mocht u een financial lease aan willen gaan of een autofinanciering willen afsluiten terwijl u een negatieve BKR codering heeft, dan wordt deze afgewezen.

Geld lenen met BKR codering anno nu

Hebt u één of meerdere BKR coderingen op uw naam staan? Dan is het goed te realiseren wat iedere codering precies inhoudt. Allereerst is er de A of H-codering. A staat voor ‘achterstand’ en H voor ‘herstel’. Zo wordt een volledig afgeloste schuld met de H van herstel gekenmerkt.

Naast deze coderingen bestaan er ook de zogenoemde bijzonderheidscodes 1 t/m 5 die toegevoegd kunnen worden aan de letter A. Deze geven extra informatie over het gewicht van de achterstand van betaling.

Welke soorten coderingen zijn er?

Een overzicht van de bijzonderheidscodes vindt u hieronder:

  • Codering A1: Er is na achterstand van betaling een aflossingsregeling getroffen
  • Codering A2: Uw schuld kan opgeëist worden door de bank of kredietverlener
  • Codering A3: Er is een finaal bedrag van minimaal 250 euro afgeschreven
  • Codering A4: U bent onbereikbaar voor de bank of kredietverlener
  • Codering A5: Er is een tijdelijke betaal/aflossingsregeling in gang gezet

Toch lenen?

Financieringsmaatschappijen die ervoor kiezen om u – ondanks een BKR codering – een financiering te verschaffen, kunnen een hoger risico lopen hierdoor.  Dit risico wordt op een bepaalde manier ingedekt. De rentes zullen iets hoger liggen dan bij de reguliere banken, of wanneer u geen negatieve codering gehad zou hebben. Het zijn geen grote verschillen, want ondanks een BKR codering hoeft u natuurlijk niet ‘gestraft’ te worden door meer te betalen dan een ander zonder BKR codering.

Wij kijken naar de gehele situatie, omdat wij van mening zijn dat u om verschillende redenen een negatieve BKR registratie kunt krijgen. Bij de één kan het gaan om een bepaalde periode is zijn of haar leven, dat de financiën tegen stonden. Bij een ander kan het niet om kunnen gaan met geld een reden kunnen zijn. Van alle ondernemers in Nederland heeft 96% de afgelopen tien jaar een financiële tegenslag gekend.

We hebben immers te maken gehad met de economische crisis. Veel ondernemers hebben dit overleeft, maar niet allemaal zonder slag of stoot. Een groot aantal is uit de economische crisis gekomen mét een negatieve BKR registratie.

Juist om deze reden, focussen wij ons enigszins op ondernemers welke een financiële tegenslag hebben gekend, hier bovenop zijn gekomen maar helaas nog moeten dealen met de nasmaak van zo’n codering. Hebt u een negatieve BKR registratie, gaat het ondernemen u goed af, maar u zou wel een krediet willen afsluiten? Dan staat Atlantis Financiers voor u klaar.