Bent u al klant?

Log dan in via uw persoonlijke klantomgeving

Financieren
Factoring
Vastgoed financieringen

Hoe verloopt een kredietaanvraagStap 1 tot stap 5

Wilt u een zakelijke financiering aanvragen? Of heeft u misschien onlangs een voorstel aangevraagd? Dan is het handig om te weten hoe uw aanvraag verloopt.

Stap 1: De voorbereiding

Zorg dat u een goed beeld heeft van uw kredietbehoefte. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

→ Waarom heeft u het krediet nodig?
→ Hoeveel geld heeft u nodig?
→ Hoeveel brengt u zelf in?
→ Hoeveel kunt u maandelijks aflossen?

Stap 2: Krediet aanvragen

→ Wij vereisen een minimale jaaromzet van € 100.000,-. Dit geldt voor alle ondernemingen ongeacht de hoogte van de financieringsaanvraag en hoelang uw onderneming bestaat.

→  U doet bij ons eenvoudig een kredietaanvraag, namelijk online via ons aanvraagformulier.
Mocht u in uw financieringsaanvraag aanvullende informatie willen toevoegen dan is dit mogelijk.

Stap 3: Wachten op beoordeling

→ Online aanvraag:
Uw adviseur beoordeelt uw aanvraag en neemt indien nodig contact met u op. Binnen 48 uur hoort u de uitslag hiervan. Is die positief? Dan krijgt u een voorstel. Als het aangevraagde krediet niet mogelijk is, dan bellen we u om dit door te spreken. We bekijken samen eventuele andere mogelijkheden. Atlantis Financiers werkt samen met diverse partijen, zij kunnen u dan wellicht van dienst zijn.

→ Telefonische aanvraag:
Is uw aanvraag direct telefonisch doorgenomen? En heeft u eventueel informatie naar ons gestuurd zodat onze adviseur zich in uw aanvraag kan verdiepen? De adviseur beoordeelt uw aanvraag op basis van de beschikbare gegevens. Zien we direct mogelijkheden, dan krijgt u binnen 48 uur een voorstel. Anders bellen we u voor een afspraak om een kredietvoorstel op maat te maken. Daarvan krijgt u dan natuurlijk ook een voorstel. Dit kan echter langer duren dan 48 uur.

Stap 4: Voorstel ondertekenen

→ U heeft een voorstel gekregen. Controleer de gegevens hiervan en eventuele bijbehorende documenten. Als u akkoord gaat, ondertekent u dit voorstel en stuurt deze naar ons op per e-mail, per post of per fax.

Stap 5: Opstarten samenwerking

→ Afhankelijk van het soort krediet krijgt u hiervan een bevestiging. Na de bevestiging en de eventuele inrichting, zal uw krediet ter beschikking worden gesteld.

Veelgestelde vragen

Ja. U kunt hiervoor contact opnemen met uw relatiemanager. Heeft u nog geen relatiemanager, neem dan contact op met Atlantis Financiers.

Atlantis Financiers leest uw kredietaanvraag met een aantal vragen in het achterhoofd. Als u deze vragen vooraf weet, kunt u gerichter uw kredietaanvraag opstellen.

Atlantis Financiers vraagt zich het volgende af over uw kredietaanvraag:

   • Is de inhoud van uw plan goed onderbouwd en zijn de aannames realistisch? (Bijvoorbeeld de kostenbesparing of extra omzet die u verwacht bij de aanschaf van een nieuwe machine of toekomstige investering.)
   • Is uw onderneming goed georganiseerd en is uw bedrijf bestand tegen moeilijke tijden?
   • Is er sprake van een redelijk rendement. Of is binnen acceptabele termijn een redelijk rendement haalbaar?
   • Heeft uw onderneming voldoende eigen vermogen of is dit op korte termijn te verwachten?
   • Kan het bedrijf of de ondernemer voldoende zekerheden bieden die voldoende waarde hebben om als onderpand voor het krediet te dienen?

Bij het schrijven van uw ondernemingsplan is vooral uw eigen gedachtegang belangrijk. Toch kan een onafhankelijke partij een goede keus zijn om u hiermee te helpen. U kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen met Krediet Expert.