Wat is een kredietverstrekker?

Wanneer u als ondernemer wat meer financiële ruimte nodig heeft, of de mogelijkheid wilt hebben om wat extra geld te kunnen investeren, is een lening afsluiten één van de opties. Om een lening af te sluiten, moet u naar een kredietverstrekker.

Er zijn verschillende kredietverstrekkers. Zo is er natuurlijk de bank. Maar er zijn naast de bank meer opties voor u als ondernemer. Zo kunt u, wanneer u een minimale jaaromzet van €250.000 heeft, terecht bij Atlantis Financiers. Wij zijn een ervaren financier voor het MKB. U kunt middels het formulier hiernaast een financieringsaanvraag indienen. Omdat wij gebruik maken van maatwerk, kan er nu over bepaalde dingen nog geen uitspraak worden gedaan. Dingen zoals hoeveel u per maand moet terugbetalen, hoeveel u maximaal kunt lenen en hoeveel rente u moet betalen, hangen namelijk allemaal af van uw persoonlijke situatie.

Na het indienen van een financieringsaanvraag wordt er binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.

Wat doet een kredietverstrekker?

Een kredietverstrekker verstrekt, zoals de naam al zegt, een krediet. Dat kan aan consumenten zijn, maar ook zakelijk. In dit artikel wordt gefocust op zakelijke kredietverstrekkers.

Een krediet kan niet zomaar worden verstrekt. Er moet worden gekeken naar uw financiële verleden. Bent u eigenaar van een bedrijf, maar heeft u een negatieve BKR-registratie? Dan wordt het al een stuk lastiger om een lening te verkrijgen. Atlantis Financiers kijkt naar uw financiële verleden, maar kijkt ook altijd naar wat er wél mogelijk is. Het is dus lastiger om een lening te krijgen met een negatieve BKR-registratie, maar niet onmogelijk. Houd er wel rekening mee dat een negatieve BKR-registratie over het algemeen gelijk staat aan dat de kredietverstrekker een groter risico loopt. U zult dan waarschijnlijk meer rente moeten betalen over de lening dan iemand zonder negatieve BKR-codering.

Ook wordt er gekeken naar uw huidige financiële situatie. De kredietverstrekker moet er namelijk voor zorgen dat u verantwoord leent. Dat betekent dus dat u niet te veel leent, zodat u alles binnen de afgesproken termijn weer terug kunt betalen. Daarnaast is het belangrijk voor u dat er duidelijke afspraken worden gemaakt, zodat u weet waar u aan moet voldoen en de kans op een betalingsachterstand zo klein mogelijk wordt.

Er wordt dus niet zomaar een krediet verstrekt. De kredietverstrekker moet goed kijken naar wat er bij u en uw bedrijf past, en naar welke hoogte van de lening verantwoord is.

Het kiezen van een kredietverstrekker

De kredietverstrekker moet onderzoek doen naar u, uw bedrijf en uw financiën. Maar het is voor u als kredietnemer ook zeker verstandig om onderzoek te doen. Er zijn veel verschillende aanbieders, met verschillende eisen waar u aan moet voldoen.

Zorg ervoor dat u de aanbieder kiest die het beste past bij u. Kijk naar het rentepercentage en de voorwaarden. En kijk ook naar wat ze voor u en uw bedrijf kunnen betekenen. Sommige kredieten zijn perfect voor het ene bedrijf, maar zouden bij uw bedrijf juist voor problemen kunnen zorgen.

Wanneer u een zo laag mogelijk rente wilt, moet u het risico bij de kredietverstrekker zoveel mogelijk wegnemen. Dat kunt u doen door uw jaarcijfers te laten zien. Wanneer deze cijfers positief zijn, en de toekomst ziet er rooskleurig uit, heeft u meer kans op een lage rente.

Welke kredietverstrekker u ook kiest: zorg ervoor dat alle voorwaarden en eisen duidelijk zijn. Op die manier weet u waar u aan moet voldoen, en heeft u minder kans op een betalingsachterstand.

Voordelen van een zakelijk krediet

Met een zakelijk krediet kunt u investeren in uw onderneming. Zo kunt u een bedrijfspand kopen, of voorraden inkopen, of bedrijfsauto’s aanschaffen. Daarnaast betaalt u vaak weinig rente, en is het niet verplicht om de lening periodiek af te lossen. Een zakelijke lening is vaak snel geregeld, waardoor u snel van het geld gebruik kunt maken. Dat is vooral handig wanneer u krap bij kas zit, of een investering wilt doen.

Wanneer u het geld gebruikt voor een investering, gaat u waarschijnlijk meer winst maken. Daardoor kunt u de lening makkelijk terugbetalen.

Een ander voordeel is dat u geen aanspraak hoeft te doen op uw eigen vermogen, wanneer u een krediet af hebt gesloten. Daardoor kunt u investeringen doen, maar blijft ook uw cashflow op gang.

Daarnaast is het zo dat een zakelijke lening niet meteen terugbetaald hoeft te worden. Investeringen zijn zo gedaan, maar het duurt natuurlijk even voordat u meer winst gaat maken. Er worden heldere afspraken gemaakt over wanneer u het terug moet gaan betalen, waardoor u weet waar u aan toe bent. Daardoor kunt u uw focus op uw bedrijf richten, zonder u zorgen te maken over wanneer u terug moet gaan betalen.

Atlantis Financiers kan u helpen

Atlantis Financiers is een ervaren financier voor het MKB. Wij kijken altijd naar wat er wél mogelijk is, bijvoorbeeld wanneer u een negatieve BKR-registratie hebt. Wanneer u ondernemer bent en een minimale jaaromzet heeft van €250.000, kunt u via onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen.

Omdat wij gebruik maken van maatwerk, kan er nu nog geen uitspraak worden gedaan over hoeveel u per maand terug moet gaan betalen, of over het rentepercentage. Ook kan er nog geen uitspraak worden gedaan over hoeveel u maximaal kunt lenen. Dit is allemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Na het indienen van een aanvraag, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen.