Bent u al klant?

Log dan in via uw persoonlijke klantomgeving

Financieren
Factoring

Zakelijk geld lenen zonder jaarcijfers, ondernemingsplan of BKR toetsing

Ben je ondernemer? Dan is er de mogelijkheid om een zakelijk krediet af te sluiten. Bij de reguliere bank dien je dan jaarcijfers (met positieve cijfers) en een ondernemingsplan te hebben, mocht je een eenmanszaak hebben, dan je privé BKR ook van belang. Bij Atlantis Financiers kijken we naar het grotere geheel.

Je kan als ondernemer minder goede tijden hebben gekend, wat vaak de reden is voor een kredietaanvraag. Als de cijfers dan niet positief zijn dan is dit bij de reguliere bank een probleem.

Er zijn ook opties om geld te lenen zonder jaarcijfers en/of ondernemingsplan. Bij Atlantis Financiers wordt er verder gekeken dan alleen de cijfers of wat er op papier staat. Wij kijken naar jou als ondernemer, wat de positieve punten zijn binnen je bedrijf en wat het investeringsdoel is.

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening wordt ook wel zakelijk krediet, zakelijke financiering of ondernemerskrediet genoemd. Het is een geldlening waarmee je als ondernemer kunt investeren in je onderneming. Met behulp van een zakelijke lening kun je bijvoorbeeld een verbouwing realiseren, een geschikte bedrijfsauto of extra inventaris aanschaffen. Wanneer je voor je ambities op korte termijn te weinig geld beschikbaar hebt binnen je onderneming is een zakelijke lening een goede optie.

De onderneming kan een eenmanszaak, maatschap, vof, commanditaire vennootschap, bv of nv betreffen. De lening wordt gebruikt als investering in roerende of niet roerende goederen die belangrijk zijn om de onderneming naar een hoger plan te brengen.

Voor een zakelijke lening zonder jaarcijfers hoef je niet ver te zoeken. De reguliere banken zijn meestal niet de plek waar je een zakelijke lening zonder cijfers kunt afsluiten.

Ook bij een zakelijke krediet heb je te maken met kosten, denk daarbij aan;

 • Afsluitprovisie
 • Maandelijkse rente
 • Rentevast premie
 • Extra aflossen op de lening
 • Aanpassingen aan contract
 • Oversluiten van een lening
 • Aflossen gehele lening

Zonder jaarcijfers

Er zijn goede redenen waarom niet iedereen jaarcijfers heeft en waarom een financiering toch mogelijk zou moeten zijn. Startende ondernemers kunnen natuurlijk geen jaarcijfers hebben en ook wanneer je als bestaande ondernemer een nieuwe onderneming begint heb je in beginsel alleen maar een bedrijfsplan en eventueel een door accountants doorberekende financiële verwachting.

Maar wanneer nieuwe ondernemingen niet meer gefinancierd zouden worden dan komt de economie langzaam maar zeker tot stilstand. En niet te vergeten, financiers zouden zakelijk de boot mislopen wanneer zij niet zouden participeren in nieuwe ondernemingen die weleens heel succesvol zouden kunnen worden.

Wil je een zakelijk krediet aanvragen zonder jaarcijfers? Het is dan van belang dat je weet waarin je wilt investeren, op deze manier kan er gekeken worden of deze investering zal zorgen voor een groeiende winst of juist niet. Wanneer je een krediet aangaat zullen de vaste kosten per maand hoger worden, je betaalt immers in ieder geval elke maand rente. Als de investering niet rendabel is, dan zal het dus alleen maar meer geld kosten in plaat van opleveren. En dat wordt bij Atlantis Financiers goed bekeken.

Indien je in het bezit bent van persoonlijke schulden, kan het moeizaam zijn om daar bovenop een zakelijk krediet aan te vragen. Op zich is dit een logisch gegeven, maar houd hier altijd rekening mee. Transparantie staat voorop; met name bij het uitlenen van hoge bedragen.

Jouw aflossingscapaciteit, vermogenspositie en vooruitzichten in de branche waarin je werkzaam bent, zullen doorgenomen worden. De balans tussen het nettoresultaat uit jouw onderneming en het eigen vermogen wordt zorgvuldig bepaald. Op termijn geeft dit niet alleen de lening aanbieder zekerheid; ook jijzelf zult er rustiger van slapen als je weet dat zaken goed zijn geregeld.

 • Bedrijfskrediet zonder jaarcijfers aanvragen op ingenieuze manieren
  Wanneer je een koophuis met overwaarde bezit dan is dit wel een privégoed maar in overleg met de hypotheekverstrekker is het vaak ook mogelijk om de overwaarde van je koophuis te verzilveren en daar een zakelijk doel mee te bekostigen. Op die manier kun je de overwaarde als bedrijfskrediet gebruiken. Er zitten echter wel een aantal risico’s aan deze vorm van krediet. Vraag deze dus eerst goed na bij de hypotheekverstrekker voordat je van deze vorm van krediet gebruik maakt.
 • Voor wie is de zakelijke lening geschikt?
  Eerdergenoemde ondernemingsvormen kunnen aanspraak maken op een zakelijke lening. Deze zijn vanzelfsprekend in het bezit van een KvK nummer en een BTW nummer. Wel zit er een groot verschil tussen reeds bestaande ondernemingen die al enkele jaren op de teller hebben staan, en nieuwe ondernemingen. Bezit je een bestaande onderneming en wil je deze opnieuw zakelijk financieren? Dan bekijkt Atlantis Financiers de voorgaande jaren, de cijfers geven uiteraard een beeld van de onderneming. Maar is niet doorslaggevend bij een kredietaanvraag. Wanneer je cijfers dus dalende zijn, om welke reden dan ook, dan betekent dit niet dat je kredietaanvraag automatisch wordt afgewezen.

Lenen zonder BKR toetsing

Heb je een negatieve registratie bij het BKR, dan kun je alsnog zakelijk geld lenen zonder BKR toetsing.

Populaire alternatieve opties zijn geld lenen van via particulieren. Dit kunnen individuele personen zijn of investeringsmaatschappijen die heil zien in jouw ondernemingsplan. Deze staan tegenwoordig bij het grote publiek bekend als ‘crowdfunding platforms’.

Er zijn verschillende manieren om een zakelijke lening te verkrijgen, waarbij niet persé een BKR controle wordt gedaan. Uiteraard wordt er wel op andere manieren bekeken of een lening wel past binnen het inkomen- en uitgavenspatroon van de desbetreffende persoon en haar of zijn onderneming.

De overheid: Er zijn twee manieren om een lening te verkrijgen zonder dat er een BKR controle wordt gedaan.

 • Microkrediet; dit is een zakelijke lening van 30.000 tot 50.000 voor kleine zelfstandigen. Er vindt geen BKR controle plaats.
 • Starterskrediet via het UWV; dit is een uitkering die je krijgt als je werkzoekende bent en voornemens om een bedrijf te starten maar hier een kapitaal voor nodig hebt. Het maximaal te lenen bedrag is 50.000 euro. Ook hier doet de overheid geen BKR toetsing.

Via investeerders: Er zijn welvarende particulieren, of ondernemers welke op verschillende manieren beschikbaar stellen voor een zakelijke lening en willen investeren in een bedrijf. Vaak is dit in de vorm van een aandeel in je bedrijf, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Dit kan voor een startende ondernemer een pluspunt zijn, want de investeerders hebben vaak een zeer succesvolle carrière. Zij kunnen een startende ondernemer bijstaan bij bepaalde keuzes, maar ook bij ondernemers die al langer bestaan kan een dit positief zijn.