Waarom een lening afsluiten?

Wanneer u een eigen onderneming heeft, is het in veel gevallen noodzakelijk om een lening af te sluiten. Dat geld kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor het opstarten van uw onderneming, het uitbreiden van uw onderneming of voor het op gang houden van uw cashflow. Ook voor de overname van een bedrijf kan het noodzakelijk zijn om geld te lenen. Of voor het aanschaffen van voorraad of bedrijfskapitaal.

Kortom, wanneer u ondernemer bent, zijn er genoeg redenen waardoor u geld moet lenen. Het is aan te raden om vooraf goed te bedenken waarom u een lening wilt. Wanneer u dit goed heeft uitgewerkt, en een prognose voor de toekomst hebt, is de kans groter dat u een lening krijgt dan wanneer u zonder plan en/of prognose een lening aanvraagt.

Bij Atlantis Financiers kunt u een lening afsluiten wanneer u een ondernemer bent. Wij verstrekken geen leningen aan particulieren. Wij hanteren als eis een minimale jaaromzet van €250.000. Wanneer u hieraan voldoet, kunt u middels het formulier hiernaast een financieringsaanvraag indienen. Als het formulier compleet is ingevuld en is verstuurd, wordt er doorgaans binnen 48u contact met u opgenomen.

Verschillende soorten leningen

Er is niet één soort lening. Het ligt dus aan uw onderneming en uw behoeftes wat voor lening u het beste kunt afsluiten voor uw onderneming. Zo is er het investeringskrediet, het bedrijfskrediet en het microkrediet. Dit zijn enkele vormen van de leningen die er voor ondernemers bestaan. Maar naast deze kredieten is er ook nog factoring. Binnen factoring zijn er drie verschillende vormen. Zo is er traditionele factoring, american factoring en reverse factoring.

Elke lening heeft een ander doel. Zo is factoring gericht op openstaande facturen, maar is een investeringskrediet bedoeld om investeringen te doen. Kijk dus goed naar uw doel. Wat wilt u bereiken met het geld? Van daaruit kunt u verder gaan kijken. Binnen een lening bestaan meestal nog andere vormen. Zo is er bij factoring niet één vorm, maar zijn er drie verschillende vormen. Verdiep u goed in de verschillende leningen en in welke vormen er binnen deze lening bestaan. Zo komt u te weten welke lening het beste bij u, uw onderneming en uw doelen past.

Welke financieringsvorm u ook kiest voor uw onderneming, het is van belang u er goed in te verdiepen voordat u een lening afsluit. Op die manier weet u wat de voorwaarden zijn waar u aan moet voldoen en komt u niet voor verrassingen te staan. Wanneer u bij verschillende aanbieders een offerte aanvraagt, kunt u deze met elkaar vergelijken. Op die manier kunt u de lening kiezen die het beste bij u, uw onderneming en uw doelen past. Bovendien kunt u op die manier de voordeligste lening kiezen, zodat u niet onnodig duurder uit bent.

Voor- en nadelen

Een zakelijke lening zorgt ervoor dat u een investering kunt doen, die zich later terugbetaalt. Dat is meteen een voordeel. Op die manier kunt u namelijk de zakelijke lening terugbetalen zonder dit in uw portemonnee te voelen. Een ander voordeel is dat een zakelijke lening meestal snel is geregeld. Dit is ideaal als u een zakelijke lening afsluit voor de cashflow van uw bedrijf. Op die manier hebt u namelijk snel het geld en kunt u verder met uw onderneming.

Er zitten echter ook nadelen aan een zakelijke financiering. Wanneer u een zakelijke lening afsluit, moet u namelijk niet alleen het geleende geld terugbetalen. Geld lenen kost altijd geld, u betaalt uiteindelijk meer terug dan dat u heeft geleend. Hoeveel u precies moet terugbetalen, hangt af van het geleende bedrag, de aanbieder, hoe het met uw onderneming gaat en uw kredietwaardigheid. Wanneer het goed gaat met uw onderneming en uw kredietwaardigheid ook goed is, heeft u namelijk kans op een lager rentepercentage dan wanneer dit niet goed zou zijn. Zo moet u alsnog meer terugbetalen dan dat u heeft geleend, maar betaalt u zich niet blauw aan rente- en andere kosten.

Een voordeel van een zakelijke lening is dat u dankzij het geld investeringen kunt doen die u anders niet had kunnen doen. U kunt uw bedrijf uitbreiden of ervoor zorgen dat u een grote voorraad heeft, zodat u hier de komende tijd niet naar om hoeft te kijken. Het klopt dat u met een lening uiteindelijk duurder uit bent dan wanneer u niet zou lenen, maar doordat u sneller verder kunt met uw bedrijf betaalt de lening zichzelf terug. Door een uitbreiding of investering te doen levert het uw bedrijf weer geld op, wat ervoor zorgt dat u niet alleen de lening terug kunt betalen maar het geld ook kunt gebruiken om andere investeringen te doen. Kortom, uiteindelijk helpt een zakelijke lening afsluiten uw bedrijf verder dan u waarschijnlijk in eerste instantie in gedachten hebt.

Kosten

Een lening is nooit gratis: hier zijn altijd kosten aan verbonden. Denk hierbij aan afsluitkosten, provisiekosten en rentekosten. Hoeveel de kosten bedragen en welke kosten er allemaal bij komen, hangt af van de soort lening en de aanbieder. Het is om die reden verstandig om u goed te verdiepen in welke lening het beste bij u, uw onderneming en uw bedrijf past. Wanneer u na uw onderzoek een lening hebt gekozen, kunt u zich gaan verdiepen in de aanbieders.

Het is namelijk zo dat kosten per aanbieder kunnen verschillen. Door bij verschillende aanbieders een offerte aan te vragen, kunt u ze makkelijk vergelijken. Op die manier komt u erachter wat de goedkoopste aanbieder is voor de lening die u wilt afsluiten.

Ook zorgt het ervoor dat u weet waar u aan toe bent, omdat u goed onderzoek heeft gedaan. Zo weet u zeker dat u geen onnodige kosten maakt.

Het is als ondernemer best lastig om aan een lening te komen via een bank. Vooral wanneer u een klein bedrijf heeft, kunt u niet bij de bank terecht. Echter betekent dit niet dat u helemaal niet aan een lening kunt komen. Een bancaire lening is namelijk niet de enige lening die er is. U kunt, wanneer u een kleine onderneming hebt, terecht bij Qredits. Ook kunt u proberen om via uw gemeente aan een lening te komen. Maar u bent natuurlijk ook welkom bij Atlantis Financiers. Houdt er wel rekening mee dat wij een minimale jaaromzet van €250.000 als eis hanteren. Wanneer u hier niet aan voldoet, kunnen wij helaas niets voor u betekenen.

Zakelijke lening afsluiten

Voordat u een aanvraag voor een lening doet, is het verstandig goed onderzoek te doen. Zo weet u welke aanbieder het goedkoopst is, welke lening het beste bij u past en aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Wanneer u een aanvraag voor een lening indient, is het verstandig alle benodigde gegevens goed op orde te hebben. Wanneer u alles op orde heeft, zal de aanvraag sneller verlopen. Ook kunt u op die manier laten zien wat voor risico de geldverstrekker loopt. Wanneer deze een klein risico loopt, is de kans op een lening groter dan wanneer de geldverstrekker een groot risico loopt.

Bij Atlantis Financiers kunt u een lening aanvragen wanneer u een eigen bedrijf heeft. Wij verstrekken geen leningen aan particulieren. Daarnaast hebben wij als eis een minimale omzet van €250.000. Wanneer u hieraan voldoet kunt u via onderstaande knop een financieringsaanvraag indienen. Nadat wij uw aanvraag correct en volledig hebben ontvangen, wordt er binnen 48u contact met u opgenomen over de mogelijkheden.