Bent u al klant?

Log dan in via uw persoonlijke klantomgeving

Financieren
Factoring
Vastgoed financieringen

Tips voor een succesvolle start

Een eigen bedrijf begint met een goede voorbereiding. U moet een groot aantal beslissingen nemen. Niet alleen voor nu, maar ook voor de langere termijn. Met een aantal tips legt u de basis voor een succesvolle start. Want een goed begin is het halve werk, zeker voor u als startende ondernemer.

Maak een ondernemingsplan

Met een online ondernemingsplan maakt u snel en gemakkelijk een compleet plan. Hierin beschrijft u wat u wilt gaan doen en hoe u dit wilt doen. Ook maakt u een schatting van de kosten die u gaat maken en de omzet die u verwacht. Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers succesvoller zijn als zij vooraf een ondernemingsplan hebben opgesteld.

Breng uw administratie op orde

Als ondernemer is het belangrijk dat u uw administratie bijhoudt. Een goede boekhouding geeft u veel nuttige informatie, waardoor u – als het nodig is – tijdig uw bedrijfsvoering kunt bijsturen. Ook voor de belasting is het nodig  dat u een boekhouding bijhoudt. Maak het uzelf makkelijker door uw zakelijke rekening te koppelen aan uw online boekhouding. Dat scheelt u veel tijd.

Houd rekening met de belastingen

Het is verstandig om maandelijks geld opzij te zetten om uw belasting te kunnen betalen. Open dus naast uw zakelijke betaalrekening spaarrekening waarop u geld apart zet. Want het kan wel even duren voordat de envelop van de belastingdienst bij u op de deurmat valt.